El Port de TGN té activat un pla d'emergència, però diu que la taca està controlada

A hores d'ara es desconeix l'origen del vessament, que pot ser tan marítim com terrestre, i s'ha iniciat una investigació

19 mayo 2017 20:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Port de Tarragona ha comunicat que la taca detectada aquest vespre davant la dàrsena de Repsol va aparèixer ahir a la tarda, sobre les 16.00 hores, i que es tracta d’hidrocarbur lleuger. Per això, i d’acord als protocols de seguretat i mediambientals, s'ha activat el Pla Interior Marítim (PIM) en Fase d’emergència, Situació 1.

El pla es va activar ahir, i "immediatament" van començar les tasques de control i de neteja amb els mitjans adscrits al pla i de salvament marítim (helicòpter Helimer 211 i Salvamar Diphda). Segons assegura el Port en un comunicat, "es va col·locar una barrera per protegir la zona interior del port que estava neta, amb vigilància nocturna, de manera preventiva".

Durant la nit es van suspendre les tasques de neteja, que s’han reprès aquest matí amb les primeres hores de llum, incorporant-se l’embarcació “Albatros UN” i el remolcador de salvament marítim Punta Mayor.

La taca ha estat en tot moment controlada tot i que a hores d’ara es desconeix l’origen del vessament, que pot ser tan marítim com terrestre. S’ha iniciat una investigació amb presa de mostres per part de l’APT, Capitania Marítima, ACA i Seprona per a determinar la procedència.

Es preveu que avui es desactivi el PIM un cop quedin les dàrsenes netes. Anirem informant a mesura que tinguem més informació.

 

Comentarios
Multimedia Diari