Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Port de Tarragona arreglarà la seva antiga seu per 4,7 milions d'euros

El Port de Tarragona arreglarà la seva antiga seu per 4,7 milions d'euros

Diari de Tarragona

Whatsapp
El edificio de la Autoritat Portuària de Tarragona lo proyectó Josep Maria Garreta. Foto: Lluís Milián

El edificio de la Autoritat Portuària de Tarragona lo proyectó Josep Maria Garreta. Foto: Lluís Milián

El Port de Tarragona ha adjudicat aquest dimarts les obres de rehabilitació de la seva antiga seu a l'UTE formada per les empreses COMSA, SAU i GICSA per un import de 4,7 milions d'euros, segons informa l'Autoritat Portuària (APT).

Les obres s'iniciaran el mes d'abril vinent, amb un termini d'execució de 18 mesos, i comprenen la rehabilitació integral de l'edifici, que, amb 4.828 metres quadrats construïts, es destinarà a usos administratius i de serveis portuaris.

L'edifici, obra de l'arquitecte Josep Maria Garreta i un dels pocs exemples del brutalisme a Catalunya, es va clausurar el 2010 i va sorgir un moviment ciutadà per salvar-lo.

El projecte adjudicat aquest dimarts actualitza i modernitza l'antic edifici, sense afectar la seva essència arquitectònica.

Una vegada arreglat, acollirà Port Control, serveis tècnics i administratius de Salvament Marítim, l'àrea de senyals marítims de l'APT i l'àrea administrativa de la Corporació de Pràctics.

També hi haurà sales operatives per a Capitania Marítima i una sala de crisi; dues plantes es destinaran a la pròpia APT i a dues plantes més es preveu llogar oficines a terceres empreses.

Finalment, la planta baixa acollirà una sala d'actes i un centre d'interpretació del port. 

Temas

Comentarios