Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Port de Tarragona atribueix les retallades socials a un requeriment de l'Estat

El president de l'Autoritat Portuària ha explicat que la despesa per al menjador laboral supera amb escreix el pressupost aprovat per aquesta partida i com a conseqüència, des de la IGAE s'han exigit accions correctores

Diari de Tarragona

Whatsapp

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha volgut aclarir avui que el reajustament dels assumptes socials que afecten el personal és "conseqüència d'un requeriment de la Intervención General de la Administración del Estado (IGAE) i no una iniciativa de la pròpia Presidència". Els treballadors del Port van demanar ahir la dimissió de Josep Andreu per les retallades socials de l'empresa, com per exemple en el servei de menjador. La plantilla haurà d'assumir una part del  cost del menjador, que fins ara era gratuït. 

El president de l'APT ha explicat en un comunicat que l'incompliment d'aquest requeriment podria comportar conseqüències al Tribunal de Comptes. "És cert que hi ha una partida pressupostària destinada al menjador laboral, tal i com indica el Comitè d’Empresa. Malgrat això, però, la despesa final real supera amb escreix l’aprovat en aquesta partida. Com a conseqüència, la IGAE ha exigit accions correctores", ha assegurat Andreu. En aquest sentit, l’equip directiu de l’APT ha elaborat un pla d’acció per tal d’ajustar aquestes despeses. La Presidència de l’APT diu que treballarà per a què altres assumptes socials importants s’incloguin en el futur conveni col·lectiu.

En relació a la despesa en activitats no pròpiament portuàries, des del Port apunten que les partides relacionades amb Port-Ciutat són completament independents de les d’assumptes socials i que han estat aprovades al Pla d’Empresa del Port de Tarragona i no es poden traspassar muntants econòmics d’una partida a l’altra.

Pel que fa a la reducció del 5% del sou base dels treballadors, mesura aprovada pel govern de l’Estat l’any 2010, l'Autoritat Portuària ha volgut deixar clar que no té competències en aquest assumpte.

Per acabar, el president Josep Andreu ha refermat el seu compromís amb el Port de Tarragona i de continuar treballant per garantir el seu creixement, única manera de protegir l’estabilitat i millora laboral dels seus treballadors i treballadores. 

Temas

Comentarios

Lea También