El Port de Tarragona organitzarà una exposició fotogràfica per crear la memòria gràfica del confinament

Onze fotògrafs i fotògrafes vinculats a Tarragona exposaran al Tinglado 1 al mes de setembre

15 mayo 2020 11:48 | Actualizado a 15 mayo 2020 11:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona organitzarà a partir del 13 de setembre vinent, coincidint amb els sis mesos de la data del decret de confinament de Catalunya (13 de març).

La mostra fotogràfica a càrrec d’ 11 professionals vinculats amb Tarragona vol recollir una memòria gràfica del que ha estat el període de confinament per als tarragonins i tarragonines. Uns mesos on la ciutat ha romàs doblement amagada per l’obligatorietat de quedar-se a casa i, conseqüentment, per la invisibilitat de moltes de les coses succeïdes. La mostra es podrà visitar del 13 de setembre al 8 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

L’exposició compta amb la col·laboració de Pep Escoda en l’assessorament conceptual i artístic de l’exposició. Escoda, premiat fins a 21 vegades amb el Premi Nacional Lux de fotografia professional en diverses categories (retrat, paisatge, arquitectura o projecte personal), serà a més a més un dels 11 fotògrafs que exposarà al Tinglado 1, juntament amb 10 professionals més: Alba Rodríguez, Cristina Serra, Montse Riera, David Oliete, Fabián Acidres, Laia Solanellas, Adrià Borràs, Àngel Ullate, Rubén Perdomo i Gerard Boyer.

L’exposició comptarà amb 110 fotografies, deu per cada participant, que presentaran una mirada panoràmica dels efectes del confinament en les persones, famílies, professionals i empreses i, de manera especial, en aquells col·lectius que han estat a primera línia prestant serveis essencials.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, creu que “un fenomen com aquest, compartit per tanta gent, de dimensions inesperades i amb efectes molt amplis en tots els aspectes de la vida, del treball i del lleure, és un moment històric que ha de quedar registrat per la posteritat”.
L’objectiu de la mostra és que una part de l’obra exposada quedi dipositada en el Fons d’Art del port i en l’Arxiu del Port de Tarragona perquè les generacions futures tinguin una visió general i, a la vegada personal de cada fotògraf, de l’impacte del Covid-19 en el teixit social i productiu de la ciutat i del territori.

Finalitat social

L’exposició, explica Cruset, “vol mostrar moltes coses que han quedat amagades durant el confinament, entre elles, la feina de moltes persones prestant serveis essencials, i també un homenatge a totes aquestes persones que han hagut de fer front a la pandèmia en primera línia”. La intenció és que sanitaris, policies, voluntaris, tinguin un protagonisme especial en aquesta exposició. A més, el públic assistent podrà encarregar als autors còpies de les imatges exposades. Els fotògrafs destinaran el 50% del qual recaptin a entitats i accions socials que facin front als efectes de la pandèmia de coronavirus.

Comentarios
Multimedia Diari