El Port es consolida com un dels principals importadors del sector fructícola

Participarà un any més a la fira Fruit Attraction, una de les més importants del sector a Europa.

17 octubre 2017 10:28 | Actualizado a 01 noviembre 2017 13:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Port de Tarragona participa un any més a la fira Fruit Attraction, que se celebrarà a Feria de Madrid del 18 al 20 d’octubre. Tot Europa es donarà cita en aquesta fira que, any rere any, incrementa el seu reconeixement a nivell internacional, amb un total de 45.000 m2 i 1.500 empreses participants.

El Port assistirà a la fira amb un estand, dintre de l’espai de Puertos del Estado, i ja té entrevistes formalitzades, no només amb empreses importadores i exportadores del sector, sinó també amb empreses comercialitzadores i navilieres.

Tarragona, un port de referència

El tràfic de fruites i verdures està assistint a un important creixement al Port de Tarragona. El 2016 es va tancar amb resultats de tràfic de productes fructícoles superant les 170.000 tones, un 6,1% més que durant l’any anterior, amb especial protagonisme dels kiwis, principalment de Nova Zelanda, i de les pinyes i els plàtans, que arriben procedents de Costa Rica i Colòmbia.

El Port de Tarragona és un sòlid referent internacional que ha aconseguit un progressiu posicionament en el rànquing de ports espanyols, consolidant els bons resultats tot i el context econòmic.

La localització estratègica al sud d’Europa ha contribuït a reforçar les relaciones internacionals, especialment en la importació de fruita, consolidant-se com a port d’entrada per a la fruita tropical a la Península Ibèrica.

Alhora, per donar sortida al tràfic hortofructícola, el Port de Tarragona compta amb unes infraestructures i uns serveis intermodals que el converteixen en la millor opció de la Mediterrània per a la distribució cap a la Península i Europa.

Instal·lacions i serveis eficients

El Port compta amb unes instal·lacions refrigerades de més de 20.000 m2 i amb una terminal de contenidors que complementa els serveis a l’exportació, facilitant els serveis de valor afegit per a aquest tràfic: picking, consolidació, controls de qualitat, etiquetatge... De la terminal de fruita, cal especificar que està operada per Fruport i està adaptada per a recepció de fruita paletitzada.

L’oferta de serveis es concreta amb un ampli i modern Punt d’Inspecció Fronterera (PIF), amb totes les seves instal·lacions homologades per a l’entrada de fruites a la UE.

També compta amb controls de qualitat específics, controls de temperatura, sistemes de seguiment de càrregues via RF i una gran varietat de serveis logístics de valor afegit.

Comentarios
Multimedia Diari