El Priorat penja el cartell de complet durant el pont de la Puríssima

L'associació Priorat Enoturisme calcula que han superat el 80% d'ocupació mitjana

19 mayo 2017 23:59 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquests dies del pont de la Puríssima el Priorat ha penjat el cartell de complet a molts dels seus establiments turístics. Una ocupació d'entre el 80 i el 90 per cent és la xifra que calculen des de l'associació Priorat Enoturisme, que reuneix des d'allotjaments fins a cellers, passant per restaurants, un molí d'oli, empreses d'activitats o agències de viatges. Pel que fa al perfil de visitant, la majoria són famílies catalanes atretes pel món del vi, però també per altres atractius de la comarca com ara el patrimoni o les excursions. Tastos de vi, menús amb l'oli com a ingredient central o visites comentades als cellers són algunes propostes més de les quals es pot gaudir aquest cap de setmana llarg.

 

Famílies de Catalunya que busquen "tant visitar patrimoni històric com poder fer alguna excursió", sempre valorant que l'activitat "inclogui tota la família". Així ha definit la presidenta de Priorat Enoturisme, Isabel Vilà, el tipus de visitant que passa aquest pont de la Puríssima a la comarca, força diferent del que arriba a la zona a la tardor, l'època de la verema, molt més atret pel món del vi.

 

Com a canvi de tendència, Vilà també ha observat que anys enrere els turistes acostumaven a passar tot el pont fora de casa, mentre que enguany, per exemple, ha assenyalat que la majoria només hi han passat dues nits. Així, els allotjaments han pogut omplir les quatre nits d'aquest cap de setmana llarg, per dir-ho d'alguna manera, fent dos torns.

 

L'allotjament més gran de la comarca, ple

L'Hotel-Hostal Sport de Falset, l'allotjament més gran de la comarca -amb 28 habitacions i 54 llits-, ha mantingut una ocupació del 100% tot el pont. Marta Domènech, la seva gerent, ha assegurat que al seu establiment hi ha acudit molt enoturista, "gent interessada pel món del vi", i també colles i famílies. La gran majoria, turistes de proximitat que han escollit aquesta destinació "perquè els quedava a prop" i han fet "una escapada de dos nits i tres dies".

 

Entre ells, el Toni Maya, que ve d'Holanda, i la Laura Casares, del Maresme. Aquesta ha estat la seva primera visita al Priorat, i mentre dissabte es van quedar a Falset per gaudir de la gastronomia i la seva gent, destinaran el diumenge a visitar altres municipis de la comarca. Mayas ha reconegut haver quedat "impactat" pels "paisatges espectaculars" de la zona, que ha definit com "la Toscana catalana".

 

Tastos, visites teatralitzades i menús especials

Per tal de complementar l'oferta que ofereixen als visitants, molts establiments han preparat activitats pensades expressament per aquest pont. Així, al restaurant El Cairat de Falset aquests dies ofereixen, coincidint amb la collita d'olives i l'elaboració d'oli del primer raig, un menú temàtic amb l'oli com a ingredient principal.

 

O a l'Hotel-Hostal Sport, per exemple, juntament amb la DOQ Priorat, han preparat, per aquest diumenge a la tarda, un tast de vins de vila al qual assistiran una trentena de persones, el màxim que havien previst. Es tracta de vins obtinguts de raïm procedent de parcel·les vitivinícoles de la DOQ i de dins d'una mateixa zona de producció o vila. A més, l'activitat és solidària perquè els diners de les entrades es destinaran a La Marató de TV3.

 

També hi ha propostes que es poden fer durant gairebé tot l'any, com la visita teatralitzada al celler modernista de la Cooperativa Falset-Marçà, a la qual aquest diumenge han assistit visitants d'arreu. Ferran Vidilla, responsable d'enoturisme de la cooperativa, ha explicat que la iniciativa que ofereixen pretén "apropar el món del vi, aquest edifici gairebé centenari, la DO Montsant i els vins que elaborem" al públic "des d'una perspectiva més lúdica i informal". I és que l'encarregat de guiar la visita és un treballador del celler molt poc ortodox i que posa al recorregut moltes dosis d'humor.

 

El celler cooperatiu, que data del 1919, va ser dissenyat per Cèsar Martinell, i Vidilla ha volgut destacar "avui encara s'hi fa tot el procés d'elaboració del vi", a diferència d'altres cellers que actualment només són edificis històrics i han perdut tota o part de la seva producció. La Cooperativa Falset-Marçà produeix unes 700.000 ampolles de vi a l'any, a més de vermuts, vins dolços i vi ranci, així com també oli i fruita seca.

Comentarios
Multimedia Diari