El Sant Jordi casteller comença a les places del Baix Gaià

Castellers d’Altafulla i Nois de la Torre celebren la festivitat amb dues diades diumenge al migdia. La intenció: seguir fent passes endavant i estrenar noves estructures

21 abril 2018 17:48 | Actualizado a 21 abril 2018 17:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nois de la Torre i Castellers d’Altafulla organitzen, com és habitual cada any, la diada de Sant Jordi al seu municipi. Enguany, els torrencs estaran acompanyats pels Castellers de Castelldefels i els Bous de la Bisbal, en una cita que s’iniciarà a les 12 del migdia al Parc de Sant Jordi del municipi. La diada d’Altafulla començarà mitja hora més tard a la plaça del Pou i la formació local estarà acompanyada dels habituals Xiquets de Reus i dels Xiquets de Cambrils.

Els Nois de la Torre actuaran per primer cop a casa aquest any després d’haver completat un dels millors inicis de la seva dilatada història, completant la clàssica de set més matinera a la primera diada del curs a Valls. A Cambrils van tornar a repetir el 3de7, però van ensopegar en dues ocasions amb el 4de7. Aquest diumenge voldrien tornar a repetir els dos castells de set, estructures que els han de portar a objectius més ambiciosos com els castells de 7 amb el pilar al mig, una estructura que podria arribar aquest diumenge si les proves dels darrers assajos acompanyen. En cartera compten amb estructures que ja han descarregat enguany com el 2de6 o el 3de6 aixecat per sota. 

Els Bous de la Bisbal per la seva banda, volen completar la primera diada amb tres castells de sis de la temporada mentre que els Castellers de Castelldefels portaran, amb tota probabilitat, els dos castells bàsics de 7 acompanyats del 2de6 o algun castell de sis amb l’agulla.

Estrenes de 7 pisos a Altafulla
Els Castellers d’Altafulla afronten la segona diada de l’any a casa amb l’objectiu de superar els registres assolits a l’inici de temporada on completaven el 2de6, el 3de6 i el 3de6 amb el pilar. Aquest diumenge es podria veure el primer castell de set dels altafullencs, tal com passava a la mateixa diada l’any passat quan completaven el primer 4de7 de la temporada. Al seu costat, els Xiquets de Reus, habituals en aquesta cita, seguiran amb el rodatge d’inici de temporada però ja tenen ganes de fer alguna passa endavant més abans d’afrontar els primers castells de 8 de l’any. Diumenge podrien estrenar el 2de7, estructura que acompanyarien del 5de7 i alguna altra estructura de la gamma alta de set. Els Xiquets de Cambrils per la seva banda, buscaran seguir amb el bon inici d’any i completar tres castells de la gamma alta de sis, amb el 2de6 com a castell bandera d’aquest inici de temporada.

Comentarios
Multimedia Diari