Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El 'Sí' a la consulta d'Unió s'imposa a Tarragona i Reus i el 'No' a les Terres de l'Ebre

A nivell de Catalunya, el 'Sí' ha guanyat amb el 50% dels vots, per un 46% del 'No'

Redacció

Whatsapp
Josep Maria Prats, cap local d'UDC a Tarragona. Foto: Lluís Milián

Josep Maria Prats, cap local d'UDC a Tarragona. Foto: Lluís Milián

El 'Sí' s'ha imposat entre la militància d'Unió Democràtica de Catalunya a Tarragona en la consulta interna que la formació democristiana està realitzant aquest diumenge. Els resultats en la mesa de la plaça Verdaguer de Tarragona, en la qual hi tenien dret a vots els militants del Tarragonès, Conca de Barberà, Alt Camp i Baix Penedès. El 'Sí' s'ha imposat amb 93 vots, per 61 del 'No', a més de 3 vots en blanc i un nul. El total del cens era de 259 militants. Hi ha hagut un total de 158 vots emesos. 

A la mesa de Reus, on hi podien votar els afiliats de Baix Camp i Priorat, també ha guanyat el 'Sí', amb 79 vots, per 52 del 'No'. Hi ha hagut 2 vots en blanc i cap nul, d'un total de 133 vots en un cens de 191 persones.

A les Terres de l'Ebre, en canvi, ha guanyat el 'No'. A la mesa de Tortosa, on hi votaven els militants del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d'Ebre, el sector més independentista ha estat el majoritari. Amb una participació del 70,44%, el 'No' ha obtingut el 74,11% dels vots, mentre que el 'Sí' s'ha queat amb el 22,32%. Hi ha hagut un 2,67% de vots en blanc i un 0,89% de nuls.

A nivell de tota Catalunya, el 'Sí' ha obtingut 1351 vots (50,90%) per 1226 del 'No' (46,19%) en un resultat molt ajustat que deixa dubtes sobre el futur del partit. La participació ha estat del 64,81% (2654 vots emesos).

La pregunta que UDC ha fet a la militància és la següent:

“Voleu que UDC continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d’acord amb els següents criteris?

Sobirania: sense renunciar ni posar límits a l’aspiració de plena sobirania per a Catalunya.

Democràcia: prenent totes i cadascuna de les decisions de forma netament democràtica, de manera que cadascuna d’elles gaudeixi de la majoria de vots de la ciutadania.

Diàleg: gestionant el procés des del diàleg entre el Govern de Catalunya i el de l’Estat. Un diàleg sense renúncies prèvies i amb voluntat de persistència, com a millor garantia de guanyar complicitats al si de la UE.

Seguretat jurídica: garantint en tot moment la seguretat jurídica, excloent tant una eventual DUI com l’obertura d’un procés constituent al marge de la legalitat.

Europa: descartant qualsevol escenari que pugui situar Catalunya fora de la UE.

Cohesió: vetllant en tot moment per la cohesió social i territorial de la nostra nació”.

Sí? No?"

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También