El 'Sí' a la consulta d'Unió s'imposa a Tarragona i Reus i el 'No' a les Terres de l'Ebre

A nivell de Catalunya, el 'Sí' ha guanyat amb el 50% dels vots, per un 46% del 'No'

19 mayo 2017 22:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El 'Sí' s'ha imposat entre la militància d'Unió Democràtica de Catalunya a Tarragona en la consulta interna que la formació democristiana està realitzant aquest diumenge. Els resultats en la mesa de la plaça Verdaguer de Tarragona, en la qual hi tenien dret a vots els militants del Tarragonès, Conca de Barberà, Alt Camp i Baix Penedès. El 'Sí' s'ha imposat amb 93 vots, per 61 del 'No', a més de 3 vots en blanc i un nul. El total del cens era de 259 militants. Hi ha hagut un total de 158 vots emesos. 

A la mesa de Reus, on hi podien votar els afiliats de Baix Camp i Priorat, també ha guanyat el 'Sí', amb 79 vots, per 52 del 'No'. Hi ha hagut 2 vots en blanc i cap nul, d'un total de 133 vots en un cens de 191 persones.

A les Terres de l'Ebre, en canvi, ha guanyat el 'No'. A la mesa de Tortosa, on hi votaven els militants del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d'Ebre, el sector més independentista ha estat el majoritari. Amb una participació del 70,44%, el 'No' ha obtingut el 74,11% dels vots, mentre que el 'Sí' s'ha queat amb el 22,32%. Hi ha hagut un 2,67% de vots en blanc i un 0,89% de nuls.

A nivell de tota Catalunya, el 'Sí' ha obtingut 1351 vots (50,90%) per 1226 del 'No' (46,19%) en un resultat molt ajustat que deixa dubtes sobre el futur del partit. La participació ha estat del 64,81% (2654 vots emesos).

 

La pregunta que UDC ha fet a la militància és la següent:

“Voleu que UDC continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d’acord amb els següents criteris?

Sobirania: sense renunciar ni posar límits a l’aspiració de plena sobirania per a Catalunya.

Democràcia: prenent totes i cadascuna de les decisions de forma netament democràtica, de manera que cadascuna d’elles gaudeixi de la majoria de vots de la ciutadania.

Diàleg: gestionant el procés des del diàleg entre el Govern de Catalunya i el de l’Estat. Un diàleg sense renúncies prèvies i amb voluntat de persistència, com a millor garantia de guanyar complicitats al si de la UE.

Seguretat jurídica: garantint en tot moment la seguretat jurídica, excloent tant una eventual DUI com l’obertura d’un procés constituent al marge de la legalitat.

Europa: descartant qualsevol escenari que pugui situar Catalunya fora de la UE.

Cohesió: vetllant en tot moment per la cohesió social i territorial de la nostra nació”.

Sí? No?"

 

Comentarios
Multimedia Diari