El Supremo confirma els 19 anys de presó per a un home que va matar una venedora de l'ONCE a Valls

Després del crim li va robar diferents pertinences, com ara cupons

19 mayo 2017 16:43 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Tribunal Supremo ha confirmat els 19 anys i quatre mesos de presó que l’Audiència Provincial de Tarragona va imposar Carlos P.N. per haver matat una venedora de l’ONCE a Valls l’any 2013. Quinze anys són per un delicte d’homicidi consumat i quatre anys i quatre mesos més per robatori amb violència a casa habitada. D’aquesta manera, la màxima instància judicial rebutja el recurs de cassació presentat per l’advocat defensor, a qui imposa el pagament de les costes del procés. La sentència inicial absolia el processat d’un delicte de detenció il•legal. En concepte de responsabilitat civil haurà d’indemnitzar en 200.000 euros els germans i hereus de la víctima, a més a més de 4.144,76 euros a l’ONCE pels cupons sostrets en el robatori.

La sentència declara provat que l’acusat era venedor de l’ONCE des del març del 2013 i que el maig del mateix any desenvolupava el seu treball en un punt de venda amb expositor al cèntric carrer de la Cort de la capital de l’Alt Camp.

Per la seva part, la víctima, Marta L. M. –de 49 anys quan van ocórrer els fets–, també treballava a l’ONCE. Vivia sola al seu domicili i des del seu naixement patia atròfia muscular a la cama.

Tenia reconeguda una disminució del 46 per cent de la seva capacitat orgànica i funcional per resolució del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya.

El processat, com a conseqüència de l’activitat laboral que compartia amb la víctima, coneixia els seus hàbits de vida, a més a més del seu caràcter afable i confiat. Per aquest motiu, entre dos quarts d’onze de la nit del 23 de maig del 2013 i la matinada del dia 24 es va personar a la casa de la dona.

Després que aquesta li facilités l’accés, una vegada a l’interior i trobant-se en el saló de l’habitatge, amb algun objecte contundent que no ha estat identificat li va propinar nombrosos cops al cap i a la cara. Igualment, amb un objecte tallant no identificat, li va causar una ferida al coll.

A continuació, l’agressor, amb una bossa de plàstic, li va tapar els orificis respiratoris. Tot seguit, amb un objecte tallant, li va amputar els cinc dits de la mà dreta. La causa immeditada de la mort fou l’asfíxia per sufocació.

Totes les ferides que presentava la dona tenien signes de vitalitat, excepte les amputacions causades, que no va quedar acreditat durant el judici que fossin causades en vida.

Després del crim, l’home va començar a regirar armaris i calaixos de la casa, trobant cupons i productes de l’ONCE, un terminal TPV, dues bateries d’aquest, un telèfon mòbil i tres jocs de claus. Tot aquest material se l’emportà.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari