El Teatre Metropol, llest per reobrir un cop acabades les obres

Encara resta pendent una segona fase d’actuacions que preveu millores en la climatització i la recuperació del valor patrimonial de l’edifici. La reobertura, dissabte amb els Premis Literaris

04 mayo 2018 09:29 | Actualizado a 04 mayo 2018 09:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Teatre Metropol ja està llest per tornar a obrir, un cop acabada la primera fase de les obres. El teatre, obra modernista del 1908 de l’arquitecte Josep Maria Jujol, va tancar al novembre i, des del febrer es feien les obres d’arranjament.

En concret, s’ha renovat el pati de butaques, les cortines, s’ha restaurat el parquet, els sostres, i s’ha canviat la il·luminació, amb bombetes LED, que permetran un gran estalvi econòmic. La primera fase ha tingut un cost de 180.000 euros.

És la primera actuació integral que es fa a la part funcional del teatre des del 1994. Segons Floria, s’havien fet anteriors intervencions més petites durant els darrers anys. En aquesta primera fase, s’ha fet el muntatge i desmuntatge de les butaques i se’ls ha posat una tapisseria cuidada «fins i tot en les costures».

També s’han substituït els cortinatges, tant de l’entrada com de la sala principal, s’ha pintat i s’ha arranjat el fossar de músics –originàriament de fusta– i s’ha pintat de negre, perquè «ressalti més la part de l’escena». 

Segons va detallar Jonathan Montero, responsable de la primera fase, l’obra s’ha dividit en cinc parts, independents l’una de les altres. Així, en la primera es va desmuntar el pati de butaques, tant de la platea com de l’amfiteatre. El teixit del sostre també s’ha renovat perquè estava «pràcticament cremat» i feia que el nivell d’il·luminació també baixés. 

D’altra banda, s’han canviat les lluminàries, que eren al·lògenes, i han passat a ser de sistema LED. La implantació d’aquest sistema permetrà un estalvi del 60% de la factura. A partir d’aquesta primera fase d’obres, el teatre queda obert. 

Les següents fases previstes –climatització i patrimoni– no han d’afectar la programació cultural i seran compatibles amb els espectacles que es puguin programar.

Pel que fa a la climatització, Floria va apuntar que és necessari perquè és una qüestió que, fins ara, no s’havia abordat mai. També es farà una restauració a les finestres de fusta, algunes força afectades pels tèrmits i altres qüestions estructurals. 

Comentarios
Multimedia Diari