El Temps a Tarragona: Alerta groga per vent

La previsió meteorològica d'aquest dimarts, 6 d'abril

05 abril 2021 17:01 | Actualizado a 05 abril 2021 17:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Al llarg del matí augmentarà la nuvolositat i creixeran nuvolades a la meitat est del país, on el cel quedarà molt ennuvolat. A la resta del territori estarà serè o poc ennuvolat, amb alguns estrats baixos a punts del prelitoral sud i de Ponent fins a mig matí. A banda, a partir de mig matí hi haurà intervals de núvols baixos al vessant nord del Pirineu i des de migdia el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat. A partir de mitja tarda la nuvolositat també augmentarà al nord del Camp de Tarragona i a la Catalunya Central.

Precipitacions

A partir de mig matí són probables alguns ruixats febles, dispersos i minsos al litoral i prelitoral central i nord. A partir de migdia, se n'esperen a altres punts de la meitat est i al vessant nord del Pirineu, d'intensitat entre feble i moderada. Acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació. La cota de neu baixarà de 1.600 a 1.300 metres, si bé al vessant nord del Pirineu se situarà al voltant dels 1.000 metres, puntualment més baixa al final de la jornada.

Temperatura

La temperatura mínima baixarà entre lleugerament i moderadament; a punts de l'interior i del sud del territori s'enregistrarà al final del dia. Se situarà -3 i 2 ºC al Pirineu, entre 0 i 5 ºC al Prepirineu i a la depressió central, entre 2 i 7 ºC al prelitoral i entre 6 i 11 ºC al litoral. La temperatura màxima experimentarà un descens entre lleuger i moderat, localment notable a l'interior de la meitat est. Se situarà entre 18 i 23 ºC a Ponent i al litoral i al prelitoral sud i entre 13 i 18 ºC a la resta del territori, més baixa al vessant nord del Pirineu.

Visibilitat

La visibilitat serà bona, tret de zones elevades del quadrant nord-est i del litoral i prelitoral central on quedarà regular. A banda, a cotes mitjanes i elevades del vessant nord del Pirineu serà regular o dolenta fins a mig matí i de nou a la nit.

Vent

Bufarà mestral entre fluix i moderat amb cops forts i localment molt forts al terç sud. A l'Empordà s'imposarà la tramuntana moderada amb cops forts, i molt forts a l'extrem nord de l'Alt Empordà. A la resta del país el vent bufarà entre fluix i moderat de component nord i oest, amb cops forts a Ponent i al prelitoral sud, així com localment molt forts al Pla de Lleida durant la tarda. Malgrat això, bufarà de component sud al litoral i prelitoral central i a l'interior del quadrant nord-est.

Comentarios
Multimedia Diari