El Temps a Tarragona: Alerta per fortes pluges

La previsió meteorològica d'aquest dissabte, 1 de maig
 

30 abril 2021 17:55 | Actualizado a 05 mayo 2021 15:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Cel cobert fins a migdia. A partir de llavors la nuvolositat minvarà de sud a nord fins a quedar poc o mig ennuvolat a la meitat sud a la tarda i molt ennuvolat o cobert a la resta. A partir del vespre la nuvolositat minvarà al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental, mentre que arribaran alguns núvols al sud del país.

Precipitacions

S'espera precipitació general fins a migdia, sobretot a la meitat oest de matinada i al la resta del litoral i prelitoral al matí. A partir de llavors minvarà de sud a nord, i a la tarda se n'espera a la meitat nord i est del país, tot i que és possible algun ruixat a l'extrem sud. Al final del dia es restringirà al vessant nord del Pirineu i a punts del quadrant nord-est. Serà d'intensitat entre feble i moderada, i és possible que sigui localment forta a punts de la meitat oest, del litoral i del prelitoral. S'acumularan quantitats de precipitació entre poc abundants i abundants (entre 20 i 50 mm en 24h). La cota de neu baixarà dels 2.000 metres als 1.800 metres al migdia en general. A la tarda al Pirineu baixarà fins al voltant dels 1.600 metres, i fins als 1.200 metres al vessant nord del Pirineu al final del dia. La precipitació és probable que vagi acompanyada de fang.

Temperatura 

La temperatura mínima baixarà entre lleugerament i moderadament a l'interior i serà similar al litoral. La temperatura mínima es donarà al final del dia a punts de l'interior, excepte a Ponent i les terres de l'Ebre, ide forma local al litoral. La mínima es mourà entre els 0 i 5 ºC al Pirineu, entre els 3 i 8 ºC al Prepirineu, entre els 8 i 13 ºC a les terres de l'Ebre i litoral, i entre els 5 i 10 ºC a la resta. La màxima serà lleugerament més baixa a Ponent i el terç sud, mentre que a la resta baixarà entre lleugerament i moderadament. Oscil·larà entre els 9 i 14 ºC al Pirineu, entre els 13 i 18 ºC al Prepirineu i el quadrant nord-est, i entre els 15 i 20 ºC a la resta, localment més alta al litoral sud i les terres de l'Ebre.

Visibilitat

La visibilitat serà regular o dolenta al principi de la jornada. A partir de migdia millorarà en general, si bé quedarà regular o dolenta a cotes mitjanes i altes de la meitat nord fins al vespre i al vessant nord del Pirineu.

Vent

El vent bufarà entre fluix i moderat de component nord i oest a la meitat oest, amb cops forts de mestral a les Terres de l'Ebre fins a migdia. A la resta, bufarà de component nord i est entre fluix i moderat, amb cops forts de tramuntana al nord de l'Empordà. Malgrat tot, al sector central del litoral i a la resta del quadrant nord-est hi haurà estones de vent fluix i variable amb predomini del component sud.

Comentarios
Multimedia Diari