El Temps a Tarragona: Alerta per fortes ratxes de vent

La previsió meteorològica d'aquest dilluns 9 de desembre

08 diciembre 2019 19:44 | Actualizado a 08 diciembre 2019 19:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

De matinada la nuvolositat minvarà ràpidament fins a deixar el cel serè en general, o puntualment poc ennuvolat per algun núvol alt i prim a partir de la tarda. Tot i això, hi haurà estrats baixos fins a mig matí al nord de la depressió Central, i entre el migdia i la tarda es formaran alguns intervals de núvols al quadrant nord-est. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà molt ennuvolat o cobert a partir del matí. A més, al final de la jornada hi haurà núvols baixos a punts del prelitoral sud.

Pluges

S'espera precipitació feble al vessant nord del Pirineu a partir del matí, així com de forma més puntual en d'altres punts de l'extrem nord de la serralada, i és possible al vessant sud del Pirineu Occidental. La cota de neu se situarà al voltant dels 1200 metres. A més, és probable algun ruixat feble i aïllat entre el migdia i la tarda al sud de la Costa Brava. S'acumularan quantitats de precipitació minses o poc abundants en general. Els gruixos de neu seran poc abundants o localment abundants al vessant nord del Pirineu (fins a 10 cm) tot i que a les cotes més altes localment s'acumularan fins a 30 cm de neu nova. Amb tot, degut al fort vent, hi haurà sobreacumulacions de neu en algunes zones.

Temperatura

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta sobretot a la meitat sud. Es mourà entre els -4 i 1 ºC al Pirineu, entre els 0 i 5 ºC al Prepirineu, la depressió Central i el prelitoral nord, entre els 2 i 7 ºC a la resta del prelitoral i al litoral nord, i entre els 5 i 10 ºC a la resta del litoral. La temperatura màxima serà similar en general, tot i que al Pirineu i Prepirineu baixarà lleugerament i a Ponent i al nord de l'altiplà Central pujarà lleugerament o moderadament. Oscil·larà entre els 7 i 12 ºC al Pirineu, tot i que al vessant nord del Pirineu serà més baixa, entre els 12 i 17 ºC al litoral i prelitoral, i entre els 9 i 14 ºC a la resta.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i excel·lent en general, tot i que hi haurà alguns bancs de boira i boirina matinals al nord de la depressió Central. Al vessant nord del Pirineu i d'altres punts de l'extrem nord de la serralada, la visibilitat quedarà regular o dolenta i es produirà el fenomen del torb degut a la presència del fort vent.

Vent

Vent de components nord i oest en general. Bufarà entre fluix i moderat amb cops forts, més reforçat a zones elevades del territori, sobretot al Pirineu, Prepirineu, a la meitat oest i a Empordà, on hi haurà ratxes molt fortes i algunes d'extremadament fortes. A banda, hi haurà estones de vent fluix i variable a l'interior del quadrant nord-est, sud de la Costa Brava i nord del litoral central.

Comentarios
Multimedia Diari