Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Temps a Tarragona: Alerta per fortes ratxes de vent

La previsió meteorològica d'aquest dilluns 9 de desembre

Diari de Tarragona

Whatsapp
El Temps a Tarragona: Alerta per fortes ratxes de vent

El Temps a Tarragona: Alerta per fortes ratxes de vent

Situació general

De matinada la nuvolositat minvarà ràpidament fins a deixar el cel serè en general, o puntualment poc ennuvolat per algun núvol alt i prim a partir de la tarda. Tot i això, hi haurà estrats baixos fins a mig matí al nord de la depressió Central, i entre el migdia i la tarda es formaran alguns intervals de núvols al quadrant nord-est. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà molt ennuvolat o cobert a partir del matí. A més, al final de la jornada hi haurà núvols baixos a punts del prelitoral sud.

Pluges

S'espera precipitació feble al vessant nord del Pirineu a partir del matí, així com de forma més puntual en d'altres punts de l'extrem nord de la serralada, i és possible al vessant sud del Pirineu Occidental. La cota de neu se situarà al voltant dels 1200 metres. A més, és probable algun ruixat feble i aïllat entre el migdia i la tarda al sud de la Costa Brava. S'acumularan quantitats de precipitació minses o poc abundants en general. Els gruixos de neu seran poc abundants o localment abundants al vessant nord del Pirineu (fins a 10 cm) tot i que a les cotes més altes localment s'acumularan fins a 30 cm de neu nova. Amb tot, degut al fort vent, hi haurà sobreacumulacions de neu en algunes zones.

Temperatura

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta sobretot a la meitat sud. Es mourà entre els -4 i 1 ºC al Pirineu, entre els 0 i 5 ºC al Prepirineu, la depressió Central i el prelitoral nord, entre els 2 i 7 ºC a la resta del prelitoral i al litoral nord, i entre els 5 i 10 ºC a la resta del litoral. La temperatura màxima serà similar en general, tot i que al Pirineu i Prepirineu baixarà lleugerament i a Ponent i al nord de l'altiplà Central pujarà lleugerament o moderadament. Oscil·larà entre els 7 i 12 ºC al Pirineu, tot i que al vessant nord del Pirineu serà més baixa, entre els 12 i 17 ºC al litoral i prelitoral, i entre els 9 i 14 ºC a la resta.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i excel·lent en general, tot i que hi haurà alguns bancs de boira i boirina matinals al nord de la depressió Central. Al vessant nord del Pirineu i d'altres punts de l'extrem nord de la serralada, la visibilitat quedarà regular o dolenta i es produirà el fenomen del torb degut a la presència del fort vent.

Vent

Vent de components nord i oest en general. Bufarà entre fluix i moderat amb cops forts, més reforçat a zones elevades del territori, sobretot al Pirineu, Prepirineu, a la meitat oest i a Empordà, on hi haurà ratxes molt fortes i algunes d'extremadament fortes. A banda, hi haurà estones de vent fluix i variable a l'interior del quadrant nord-est, sud de la Costa Brava i nord del litoral central.

Temas

Comentarios

Lea También