El Temps a Tarragona: Alerta per fortes ventades a l'Ebre

La previsió meteorològica d'aquest dissabte, 4 de desembre

03 diciembre 2021 12:06 | Actualizado a 03 diciembre 2021 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a primeres hores de la tarda estarà mig o a estones molt ennuvolat, sobretot per núvols alts i mitjans que circularan d'oest a est i que seran més extensos al matí. A partir d'aleshores s'aclarirà arreu, tret del vessant nord del Pirineu, on es mantindrà molt ennuvolat, i de punts del sud de la Costa Brava i nord del litoral i el prelitoral central. Independentment, fins a mig matí hi haurà alguns estrats baixos al nord i est de la depressió Central.

Pluges

A partir de primera hora del matí s'espera precipitació feble a punts del vessant nord del Pirineu i fins a primera hora de la tarda no se'n descarta de feble i aïllada a la resta del país. A més, a partir de migdia n'és probable al massís del Port i a partir del vespre es podrà produir algun ruixat local entre el sud de la Costa Brava i nord del litoral Central. La cota de neu començarà al voltant dels 2.000 metres però baixarà progressivament fins a l'entorn dels 1.000 metres al final del dia. La quantitat de precipitació acumulada serà minsa, o localment poc abundant al vessant nord del Pirineu.

Temperatura

La temperatura mínima pujarà entre lleugerament i moderadament. La màxima quedarà semblant o lleugerament més alta, tret del quadrant nord-est on localment pujarà de forma moderada. A banda, a cotes altes i mitges del Pirineu la temperatura mínima es donarà al final del dia. La mínima es mourà entre -2 i 3 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre 1 i 6 ºC a la depressió Central i al prelitoral nord i central, i entre 5 i 10 ºC a la resta. La màxima oscil·larà entre 12 i 17 ºC al litoral i prelitoral i entre 8 i 13 ºC a la resta.

Visibilitat

La visibilitat serà bona o excel·lent en general, malgrat que hi haurà bancs de boira i boirina matinals a punts del nord i est de la depressió Central i valls del Pirineu i Prepirineu.

Vent

Vent de component oest arreu, entre fluix i moderat amb ratxes fortes a la meitat sud i algunes de molt fortes a les Terres de l'Ebre i a zones elevades de la meitat sud. A banda, hi haurà intervals de vent de component sud a la Costa Brava. A banda, a partir del vespre, el vent tendirà a girar a component nord al terç nord i al quadrant nord-est. Al final del dia es reforçarà amb cops forts o molt forts al nord de l'Empordà i a cotes altes del Pirineu.

Comentarios
Multimedia Diari