El Temps a Tarragona: Alerta taronja per vent molt fort

La previsió meteorològica d'aquest divendres, 10 de desembre

09 diciembre 2021 12:31 | Actualizado a 09 diciembre 2021 12:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Previsió per a avui

De matinada estarà molt ennuvolat. Al llarg del matí la nuvolositat s'anirà restringint a l'extrem nord i al massís del Port. A banda, al llarg del dia circularan bandes de núvols alts i alguns de mitjans en general, més trencats al centre del dia.

Precipitacions

S'espera precipitació al Pirineu, i és probable a altres punts de l'extrem nord del país. Serà continuada i extensa, sobretot fins a mig matí i de nou a partir de migdia. A banda, a partir de migdia són probables alguns ruixats locals a punts del sud de la Costa Brava i nord del litoral i prelitoral central, així com al massís del Port. La precipitació serà d'intensitat feble, o localment moderada, i s'acumularan quantitats minses o poc abundants, si bé hi haurà acumulacions entre abundants i molt abundants al vessant nord del Pirineu on al llarg de tot l'episodi podran acumular quantitats extremament abundants (més de 100 mm). La cota de neu baixarà dels 1.900 metres de matinada als 1.300 metres a migdia i fins als 900 metres al final del dia. S'acumularan gruixos de neu superiors als 60 cm de neu nova per sobre de 2.200 metres al llarg de tot l'episodi.

Temperatures

Temperatura lleugerament o moderadament més alta, tret del Pirineu on quedarà semblant al centre del dia. La mínima es mourà entre els -1 i 4 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre els 1 i 6 ºC al quadrant nord-est, entre els 3 i 8 ºC a la resta de l'interior, i entre els 6 i 11 ºC a la resta del litoral. La màxima voltarà entre els 13 i 18 ºC al litoral, al prelitoral i ponent, i entre els 9 i 14 ºC a la resta, localment més baixa al vessant nord del Pirineu.

Visibilitat

La visibilitat serà bona o excel·lent. A banda, serà regular o dolenta al Pirineu al llarg del dia. Independentment, a causa del fort vent es produirà el fenomen del torb al Pirineu.

Vent

El vent bufarà de component oest fins a migdia i de components nord i oest a partir de llavors. Serà entre fluix i moderat amb cops forts, i alguns molt forts a la meitat sud, altiplà Central i als cims del Pirineu, així com la tramuntana a l'Empordà a partir de migdia. A banda, hi haurà intervals de vent fluix i de direcció variable a punts del quadrant nord-est.

Tendència per a demà

Cel mig, o puntualment molt ennuvolat al matí, al terç nord i meitat est amb la formació de núvols mitjans a sotavent del Pirineu. A la resta estarà serè o poc ennuvolat. Hi haurà estrats baixos matinals a la depressió Central i al prelitoral sud i es formaran núvols baixos a la tarda al quadrant nord-est. A banda, quedarà molt ennuvolat o cobert al llarg del dia al Pirineu, sobretot l'extrem nord.

Comentarios
Multimedia Diari