El Temps a Tarragona: Calor intensa i més xafogor

La previsió meteorològica d'aquest dimecres, 1 de juliol

30 junio 2020 14:04 | Actualizado a 30 junio 2020 14:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Previsió per a avui

Fins a mitja matinada cel entre mig i molt ennuvolat en general, sobretot al terç nord del territori, per l'arribada i creixement de nuvolades. A partir de llavors la nuvolositat minvarà i el cel quedarà serè o poc ennuvolat en general, si bé hi haurà intervals de núvols baixos a punts del litoral sud i nord que al final del dia podran tornarà a reaparèixer. A partir de migdia creixeran nuvolades a punts del Pirineu i Prepirineu i alguns núvols d'evolució a punts del prelitoral que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat en aquests sectors. A banda, a partir del vespre també arribaran algunes bandes de núvols mitjans. A més, a partir de mitja tarda s'ennuvolarà al vessant nord del Pirineu on el cel quedarà molt ennuvolat o cobert.

Pluja

De matinada s'espera xàfecs d'intensitat entre feble i moderada a punts del terç nord i oest, i són possibles a altres punts del territori de forma més dispersa. De nou, a partir de migdia s'esperen alguns ruixats entre febles i moderats a l'extrem nord del Pirineu que a partir del vespre també podran afectar punts del Prepirineu; localment els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i no es descarta que de calamarsa o pedra.

Temperatures

La temperatura mínima serà semblant i oscil·larà entre 13 i 18 ºC al Pirineu, entre 16 i 21 ºC a la resta, tret de punts del litoral on es mourà entorn dels 19 i 24 ºC. Per la seva banda la temperatura màxima serà entre lleugerament i moderadament més alta i oscil·larà entre 33 i 38 ºC a ponent, vall de l'Ebre i punts de la depressió Central i entre 29 i 34 ºC a la resta del país. Farà calor intensa a l'interior, i xafogor marcada al litoral.

Vent

Fins a mig matí i de nou al final del dia, el vent serà fluix i de direcció variable, amb terral a punts del litoral. La resta de la jornada s'imposarà el component sud i est al litoral i quadrant nord-est, i el component sud i oest a l'interior; en general d'intensitat fluixa amb cops moderats. Al final del dia entrarà la tramuntana a l'Alt Empordà amb alguns cops forts. Independentment, en moments de xàfec es podran produir ratxes fortes de vent.

Tendència per a demà

El cel estarà serè o poc ennuvolat fins a mig matí, tret de la meitat sud del litoral i prelitoral, de la Catalunya central i del quadrant nord-oest on hi haurà intervals de núvols baixos. A partir de llavors, creixeran nuvolades a zones de muntanya que deixaran el cel molt ennuvolat o cobert al Pirineu, Prepirineu, quadrant nord-est i a punts de la resta del prelitoral.

Comentarios
Multimedia Diari