El Temps a Tarragona: Cel molt ennuvolat

La previsió meteorològica d'aquest diumenge, 16 d'agost

15 agosto 2020 16:40 | Actualizado a 15 agosto 2020 16:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a migdia cel serè o poc ennuvolat en general pel pas d'alguns núvols alts i prims, si bé de matinada i fins a mig matí hi haurà intervals de núvols baixos que deixaran el cel mig, puntualment molt ennuvolat, al sector central del litoral i del prelitoral, punts del sud de la depressió central i vessant nord del Pirineu. A partir de migdia creixeran nuvolades a punts de muntanya que localment deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat al Pirineu, a l'interior del quadrant nord-est i al prelitoral central. A la resta es mantindrà serè o poc ennuvolat, si bé al sector central del litoral i del prelitoral es mantindran els intervals de núvols baixos, que seran més compactes i abundants a partir del vespre.

Pluja

Fins a mig matí no es descarta algun plugim dispers a punts del litoral central i Pirineu occidental. A partir de migdia s'espera algun ruixat aïllat a punts del Pirineu, del nord-est i són possibles a altres punts del prelitoral i litoral central. Independentment al principi i final del dia també són possibles alguns plugims dispersos a punts del vessant nord del Pirineu. Les precipitacions seran febles, localment moderades i acompanyades de tempesta i de calamarsa o pedra. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants. Si bé, a l'interior del nord-est els ruixats seran puntualment forts i deixaran quantitats abundants de precipitació.

Temperatura

Temperatura mínima similar o lleugerament més alta al sector central del litoral i del prelitoral i lleugerament més baixa al litoral i prelitoral sud; es mourà entre els 11 i 16 ºC al Pirineu, entre els 20 i 25 ºC al litoral i prelitoral central i entre els 15 i 20 ºC a la resta. La màxima baixarà lleugerament, tret del litoral i prelitoral sud del país on pujaran lleugerament; oscil·larà entre els 25 i 30 ºC al Pirineu i entre els 29 i 34 ºC a la resta, localment més baixes a punts costaners del litoral central.

Vent

A l'Empordà bufarà tramuntana entre feble i moderada amb cops forts al nord del sector fins a primera hora de la tarda. A banda, el mestral bufarà entre fluix i moderat a l'extrem sud fins a migdia. Al litoral i prelitoral s'imposà progressivament al llarg del matí el component sud i est, i a l'interior del país el component oest; ambos seran d'intensitat entre feble i moderada. A banda, a punts de l'interior del quadrant nord-est hi haurà estones de vent fluix i de direcció variable. Independentment, al vessant nord del Pirineu predominarà el vent de component nord fluix.

Tendència per demà

Fins al final del matí serè o poc ennuvolat en general. A partir de llavors creixeran nuvolades en àrees de muntanya, així com arribaran bandes de núvols alts i mitjans per l'oest del territori, sobretot a partir del vespre, que en conjunt deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat, puntualment cobert en aquests sectors i àrees properes. A banda, fins a mig matí i de nou a partir del vespre hi haurà intervals de núvols baixos a punts del litoral i prelitoral sud i central, si bé durant les hores centrals de la jornada seran més trencats i es restringiran a punts del litoral.

Comentarios
Multimedia Diari