El Temps a Tarragona: Diumenge plujós

La previsió meteorològica d'aquest diumenge, 11 d'abril

10 abril 2021 19:04 | Actualizado a 10 abril 2021 19:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a mig matí estarà entre mig i molt ennuvolat al quadrant nord-occidental i localment cobert al vessant sud del Pirineu occidental. A la resta del territori estarà poc o mig ennuvolat. A partir de llavors creixeran nuvolades a zones de muntanya i n'arribaran per l'oest, i a partir de migdia la nuvolositat s'estendrà a la resta del territori. El cel quedarà molt ennuvolat o cobert en general sobretot a la meitat est i a la resta del Pirineu i del Prepirineu. Independentment hi haurà intervals de núvols baixos fins a mig matí i de nou al final del dia al litoral, prelitoral i la depressió Central.

Precipitacions

De matinada és possible alguna feble precipitació a punts del terç oest, sobretot al vessant sud del Pirineu occidental i al massís del Port. A partir de mig matí s'esperen ruixats a punts de muntanya que durant la tarda afectaran a qualsevol punt territori, sobretot a la meitat est i terç nord. Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada, acompanyades de tempesta i localment de pedra. És possible que els xàfecs siguin localment forts a l'interior del quadrant nord-est a partir de la tarda. S'acumularan quantitats poc abundants de precipitació, si bé a punts del nord-est i del Pirineu localment seran abundants. Cota de neu: fins a migdia es mantindrà entorn dels 2.000 metres; a partir de llavors baixarà progressivament i al final del dia es situarà entorn dels 1.000 metres al vessant nord del Pirineu, i entorn dels 1.200 metres a la resta de la serralada.

Temperatura

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més baixa a punts de l'interior on es podrà registrar al final del dia, sobretot al Pirineu i en especial al vessant nord, on baixarà entre lleugerament i moderadament. Es mourà entre els -1 i 4 ºC al Pirineu, entre els 2 i 7 ºC al Prepirineu i la depressió Central, entre els 4 i 9 ºC al prelitoral i entre els 6 i 11 ºC al litoral. La temperatura màxima pujarà lleugerament o localment de forma moderada al litoral, prelitoral i Ponent. A la resta del territori serà similar en general, o lleugerament més baixa al Pirineu i Prepirineu. Oscil·larà entre els 13 i 18 ºC al Pirineu i entre els 15 i 20 ºC a la resta, localment més alta al prelitoral nord, Ponent i vall de l'Ebre.

Visibilitat

Fins a migdia la visibilitat serà bona, puntualment regular o dolenta fins a primera hora del dia a causa de la presència de bancs de boira i boirina al litoral, prelitoral i la depressió Central i al vessant sud del Pirineu occidental. A partir de llavors empitjorarà en general, i quedarà entre bona i regular arreu, puntualment dolenta, sobretot en moments de ruixat.

Vent

Fins a l'inici del matí el vent serà fluix i de direcció variable, tot i que al litoral nord bufarà de component sud fluix amb cops moderats. Des de llavors i fins a migdia s'imposarà el component sud i oest a l'interior i el component sud al litoral, entre fluix i moderat arreu, però amb alguns cops forts a la Costa Brava. A banda, a l'extrem nord-est hi haurà estones de component est. A partir de la tarda s'imposarà progressivament el vent de component nord i oest entre fluix i moderat, amb tramuntana moderada amb cops forts a l'Empordà, i algun de molt fort a l'extrem nord del sector a partir del vespre, i mestral a les Terres de l'Ebre moderat amb cops forts. tot i això, a l'interior de la meitat est i al sector central del litoral i prelitoral quedarà fluix i de direcció variable, però amb algun interval de component sud i est. A banda, en moments de xàfecs són probables ratxes fortes de vent.

Comentarios
Multimedia Diari