El Temps a Tarragona: El vent afluixarà a la tarda

La previsió meteorològica d'aquest dissabte, 11 de desembre

10 diciembre 2021 12:18 | Actualizado a 10 diciembre 2021 12:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Previsió per a avui

Cel mig, o puntualment molt ennuvolat al matí, al terç nord i meitat est amb la formació de núvols mitjans a sotavent del Pirineu. A la resta estarà serè o poc ennuvolat. Hi haurà estrats baixos matinals a l'Altiplà Central i al prelitoral sud i es formaran núvols baixos a la tarda al quadrant nord-est. A banda, estarà molt ennuvolat o cobert al llarg del dia al Pirineu, sobretot l'extrem nord.

Precipitacions

S'espera precipitació a l'extrem nord del Pirineu, serà continuada i extensa fins a mig matí i aïllada i intermitent a partir de llavors, quan es restringirà al vessant nord del sector i especialment a cotes elevades. Serà d'intensitat feble, o localment moderada fins a mig matí, i s'acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació, si bé hi haurà acumulacions abundants al vessant nord del Pirineu. La cota de neu pujarà dels 800 metres als 1.800 metres al final del dia. S'acumularan gruixos de neu superiors als 60 cm de neu nova per sobre de 2.200 metres al llarg de tot l'episodi.

Temperatures

Temperatura mínima lleugerament més baixa. La màxima serà similar en general, tot i que baixarà entre lleugerament i moderadament al quadrant nord-est i ascendirà lleugerament a Ponent. La mínima voltarà entre -3 i 2 ºC al Pirineu, Prepirineu i a la Catalunya Central, entre els 6 i 11 ºC al litoral i prelitoral central i sud, i entre els 2 i 7 ºC a la resta. La màxima rondarà entre els 14 i 19 ºC a la meitat sud del litoral i prelitoral i Ponent, i entre els 9 i 14 ºC a la resta.

Visibilitat

La visibilitat serà bona o excel·lent. A banda, serà regular o dolenta a l'extrem nord del Pirineu al llarg del dia. Independentment, a causa del fort vent es produirà el fenomen del torb al Pirineu.

Vent

El vent bufarà de component nord i oest entre fluix i moderat. Hi haurà cops forts i alguns molt forts fins al vespre als cims del Pirineu, de mestral al terç sud i de tramuntana a l'Alt Empordà. A banda, hi haurà intervals de vent fluix i de direcció variable a l'interior del quadrant nord-est, a les valls del Prepirineu i al nord de la depressió Central.

Tendència per a demà

Cel serè o poc ennuvolat. Hi haurà estrats baixos fins a mig matí i a partir del vespre a la depressió Central, a la serralada prelitoral, i al nord del litoral i prelitoral central i sud de la Costa Brava, que podran persistir tot el dia al nord de Ponent. A banda, de matinada estarà molt ennuvolat o cobert al vessant nord del Pirineu. Al final del dia arribaran alguns núvols alts i prims per l'oest del territori.

Comentarios
Multimedia Diari