El Temps a Tarragona: Nit tropical i temperatures extremes

La previsió meteorològica d'aquest divendres, 31 de juliol 

30 julio 2020 09:49 | Actualizado a 30 julio 2020 10:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a migdia creuaran núvols alts i mitjans d'oest a est que deixaran el cel entre poc i mig ennuvolat, o puntualment molt ennuvolat, sobretot de matinada a la meitat oest i al matí a la meitat est. Amb tot, el cel tendirà a quedar progressivament serè o poc ennuvolat en general a la meitat oest al llarg del matí. A la tarda, el cel quedarà serè en conjunt, amb alguns núvols d'evolució diürna i alguna nuvolada al Pirineu i Prepirineu, així com arribada d'algunes nuvolades al terç sud. Fins a primeres hores del matí hi haurà alguns bancs de núvols baixos als dos extrems del litoral.

Pluja

Fins a mig matí és possible algun ruixat feble i dispers al Pirineu, i no es descarta a la resta del país. A partir de migdia també són possibles alguns ruixats aïllats a punts de l'extrem nord del Pirineu i al massís del Port. Seran d'intensitat feble i s'acumularan quantitats minses de precipitació.

Temperatura

Temperatura, tant mínima com màxima, lleugerament més alta. La nit serà tropical (la mínima no baixarà dels 20 ºC) a molts punts, tret de la zona del Pirineu. Localment la temperatura mínima no baixarà dels 25 ºC a punts del litoral centra i sud, vall de l'Ebre i Ponent. L'ambient serà calorós i amb xafogor acusada. La temperatura mínima es mourà entre els 14 i 19 ºC al Pirineu, entre els 20 i 25 ºC al litoral, vall de l'Ebre i Ponent, i entre els 18 i 23 ºC a la resta del país. La temperatura màxima oscil·larà entre els 29 i 34 ºC al litoral, entre els 31 i 36 ºC al Pirineu, i entre els 35 i 40 ºC a la resta, puntualment per sobre al pla de Lleida.

Visibilitat

La visibilitat serà bona en general, localment regular fins a primeres hores del matí i de nou a la nit als dos extrems del litoral, així com a punts del Pirineu durant la tarda.

Vent

Vent fluix i de direcció variable al principi i al final del dia. La resta de la jornada s'imposarà el vent de components sud i est fluix, si bé a partir del final del matí hi haurà algun cop moderat a punts del litoral i prelitoral, més reforçat al litoral nord.

Tendència per demà

Cel serè o poc ennuvolat, si bé hi haurà alguns núvols baixos a punts del litoral fins a primera hora del matí i de nou al final del dia. A banda, a partir de migdia arribaran algunes bandes de núvols alts per l'oest que localment deixaran el cel mig ennuvolat sobretot a punts de la meitat oest, alhora que creixeran algunes nuvolades al Pirineu. Independentment, a partir de mitja tarda quedarà mig ennuvolat o localment molt ennuvolat al vessant nord del Pirineu per la presència de núvols baixos.

Comentarios
Multimedia Diari