El Temps a Tarragona: Núvols baixos a la tarda amb mínimes en descens

La previsió meteorològica d'aquest dilluns, 12 de juliol

11 julio 2021 09:27 | Actualizado a 11 julio 2021 11:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

De matinada minvarà la nuvolositat i quedarà el cel serè, amb alguns intervals de núvols a punts del litoral i prelitoral central i sud. A partir del final del matí arribaran bandes de núvols alts i alguns de mitjans que avançaran d'oest a est i deixaran el cel mig ennuvolat, tot i que al llarg de la tarda tendiran a minvar. A banda, al centre del dia creixeran nuvolades a l'interior del quadrant nord-est alhora que es formaran núvols baixos a punts del Pirineu, sobretot a la cara nord de la serralada, on deixaran el cel molt ennuvolat. Independentment, al llarg de la tarda es formaran núvols baixos a punts del litoral que tendiran a desplaçar-se de la costa central cap al litoral sud.

Precipitacions

A partir de migdia s'espera algun ruixat a l'interior del quadrant nord-est. Serà d'intensitat feble o moderada, i localment anirà acompanyat de tempesta i és probable que localment de calamarsa o pedra. A banda, és probable precipitació feble a punts del Pirineu. La quantitat de precipitació acumulada serà minsa o poc abundant. La cota de neu podrà baixar al final del dia fins a situar-se al voltant dels 2600 metres al vessant nord del Pirineu.

Temperatura

La temperatura mínima baixarà entre lleugerament i moderadament, i en molts casos s'assolirà al final de la jornada. Malgrat tot, a punts del litoral sud i litoral i prelitoral central es mantindrà semblant; voltarà entre els 8 i 13 ºC al Pirineu i entre els 14 i 19 ºC a la resta, si bé a punts del sector central del litoral es podrà arribar als 23 ºC. La temperatura màxima pujarà entre lleugerament i moderadament a la Catalunya Central i al litoral i prelitoral central i sud, baixarà lleugerament al quadrant nord-est i ho farà moderadament a la resta del país; rondarà entre els 27 i 32 ºC en general, si bé serà puntualment més baixa al vessant nord del Pirineu i localment més alta a punts de la Catalunya Central i a punts del prelitoral sud on es podrà arribar als 35 ºC. RANGS

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i excel·lent fins a migdia. A partir d'aleshores tendirà a quedar bona, tret de punts del Pirineu i quadrant nord-est on quedarà regular, puntualment dolenta en moments de xàfec.

Vent

Fins a primeres hores del matí, el vent serà fluix i de direcció variable. A partir de llavors, s'imposarà progressivament el vent de component nord i oest a l'interior de la meitat oest, entre fluix i moderat amb cops forts i algun de molt fort al final del dia a les Terres de l'Ebre. A l'Empordà s'imposarà la tramuntana moderada amb ratxes fortes, i algunes de molt fortes al nord del sector, mentre que a la resta del litoral i de la meitat est bufarà de component est entre fluix i moderat amb alguns cops forts.

Comentarios
Multimedia Diari