El Temps a Tarragona: Núvols i plugim pel matí, sol per la tarda

La previsió meteorològica d'aquest divendres, 30 de novembre

29 noviembre 2018 18:04 | Actualizado a 30 noviembre 2018 13:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Previsió per a avui

De matinada, la nuvolositat augmentarà d'oest a est i el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat. A partir de mig matí, la nuvolositat minvarà d'oest a est fins a quedar serè o poc ennuvolat a partir de migdia, si bé la nuvolositat serà més persistent al quadrant nord-est i resta del litoral i prelitoral central. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel romandrà molt ennuvolat o cobert durant tota la jornada.

Durant la matinada i el matí creuarà una banda de precipitació que escombrarà pràcticament tot el país d'oest a est malgrat que, la zona més afectada serà el vessant nord del Pirineu i resta del terç oest. A partir de llavors, la precipitació quedarà restringida al vessant nord del Pirineu tot i que en serà de probable a punts del litoral i prelitoral central durant la tarda.

En general, serà entre feble i moderada i acumularà quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundants al vessant nord del Pirineu. La cota de neu voltarà els 1700 metres en un primer moment, baixant progressivament fins a situar-se als 1200 al vessant nord del Pirineu i al voltant dels 1500 a la resta.

Temperatures

La temperatura mínima serà lleugerament més alta en general. Al Pirineu es donarà al final del dia. Es mourà entre -2 i 3 ºC al Pirineu, entre 0 i 5 ºC al Prepirineu i depressió Central, entre 4 i 8 ºC al prelitoral i entre 7 i 12 a la resta. La temperatura màxima serà lleugerament més baixa en general tret del vessant nord on serà acusadament més baixa. Es mourà entre 7 i 12 ºC al Pirineu, més baixa la vessant nord, i entre 10 i 15 ºC a la resta tot i que serà puntualment més alta a punts del litoral.

Vent

S'imposarà el vent de component nord i oest en general amb mestral a les Terres de l'Ebre i tramuntana a l'Empordà. Bufarà moderat amb cops forts als dos extrems del país i fins i tot hi haurà alguns de molt forts a punts del Pirineu Oriental, sobretot a partir de migdia. Independentment, fins a mig matí, bufarà fluix i de direcció variable a les valls del Pirineu, del Prepirineu i a l'interior del quadrant nord-est.

Tendència per a demà

Cel serè o poc ennuvolat fins a migdia per bandes de núvols alts i prims que circularan d'oest a est. A partir de llavors la nuvolositat s'aniran fent més compacta i al final del dia el cel quedarà, en general, entre mig i molt ennuvolat, puntualment cobert. Independentment, fins a mig matí hi haurà alguns núvols baixos a punts de la depressió Central.

.

Comentarios
Multimedia Diari