El Temps a Tarragona: Possibles ruixats entre Salou i el Garraf

La previsió meteorològica d'aquest dilluns, 17 de febrer 

16 febrero 2020 19:23 | Actualizado a 17 febrero 2020 12:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a migdia, el cel estarà serè en general tot i que hi haurà núvols baixos al litoral, prelitoral i punts de la depressió Central que minvaran durant el matí, si bé es mantindran alguns intervals de núvols al sud de la Costa Brava i litoral central. A partir de migdia, hi haurà un augment general de la nuvolositat que deixarà el cel molt ennuvolat en conjunt, o puntualment cobert preferentment al litoral i prelitoral central i al vessant nord del Pirineu.

Precipitacions

A partir de migdia s'espera precipitació feble i minsa al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que baixarà dels 2000 als 1400 metres aproximadament. A partir del vespre, també s'esperen alguns ruixats febles a l'interior del quadrant nord-est, i al final del dia és possible algun ruixat aïllat entre el cap de Salou i Garraf.

Temperatura

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta. Tot i això, a cotes mitjanes i altes del Pirineu serà entre moderadament i acusadament més baixa i es donarà al final del dia. Es mourà entre els -1 i 4 ºC al Pirineu, entre els 3 i 8 ºC al Prepirineu i la depressió Central, entre els 6 i 11 ºC al prelitoral i entre els 8 i 13 ºC al litoral. La temperatura màxima pujarà lleugerament a la meitat sud i a Ponent, tot i que al litoral sud podrà pujar moderadament, mentre que a la resta del país serà similar o lleugerament més baixa, sobretot al nord-est. Al Pirineu i Prepirineu se situarà entre els 13 i 18 ºC i entre els 15 i 20 ºC a la resta, tot i que podrà ser puntualment més alta a la meitat sud i Ponent.

Visibilitat

Serà entre bona i excel·lent en general, malgrat que a punts del litoral i prelitoral serà localment regular, o dolenta de matinada, així com al vessant nord del Pirineu on empitjorarà transitòriament durant la tarda. A banda, hi haurà bancs de boira o boirina matinals a la depressió Central, sobretot a Ponent.

Vent

Al litoral bufarà de component sud entre fluix i moderat amb algun cop fort fins a migdia entre el delta del Llobregat i el Baix Empordà; tot i això, de matinada serà més fluix i amb estones de vent variable al litoral sud, mentre que al nord del cap de Creus serà fluix i de direcció variable tot el matí. A la resta del territori, bufarà fluix i variable de matinada i al matí s'imposarà el component oest entre fluix i moderat, sobretot a la meitat oest. A partir de migdia, començarà a bufar tramuntana a la Costa Brava que s'anirà intensificant amb el pas de les hores fins a bufar moderada amb ratxes fortes i algunes de molt fortes al final del dia al nord del cap de Creus. A la resta, el component oest tendirà a quedar restringit al terç oest, amb cops forts de mestral a la vall de l'Ebre, mentre que a la resta del territori el vent tendirà a quedar fluix i variable amb predomini del component sud i est.

Comentarios
Multimedia Diari