El Temps a Tarragona: Probabilitat de ruixats intensos

La previsió meteorològica d'aquest diumenge, 11 d'octubre

10 octubre 2020 17:18 | Actualizado a 11 octubre 2020 07:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

De matinada el cel estarà molt ennuvolat o cobert a l'interior de la meitat est, Catalunya Central i resta del sector central del litoral i prelitoral, mentre que a la resta estarà serè o poc ennuvolat. A partir de llavors el cel quedarà serè o poc ennuvolat en general, però amb creixement d'algunes nuvolades al quadrant nord-est i punts del Prepirineu. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat o cobert al llarg del dia, mentre que hi haurà alguns núvols alts i mitjans al Pirineu i Prepirineu.

Pluges

Fins a primera hora del matí, s'esperen ruixats al sector central del litoral i prelitoral que es possible que vagin acompanyats d'intensitat forta. A banda, a la tarda és possible algun ruixat local a la meitat est. Independentment, al vessant nord del Pirineu s'espera precipitació feble i intermitent, malgrat que a partir del vespre serà més continuada i extensa. La cota de neu voltarà els 1.400 metres, tot i que puntualment podrà ser més baixa. S'acumularan quantitats de precipitació minses i localment poc abundants.

Temperatures

La temperatura mínima baixarà moderadament o acusadament. Oscil·larà entre 2 i 7 ºC al Pirineu i al Prepirineu, 9 i 14 ºC al litoral i entre 7 i 12 ªC a la resta. La temperatura màxima baixarà entre moderadament i acusadament al Pirineu i la resta de la meitat oest, i entre lleugerament i moderadament a la resta. Els valors voltaran entre 7 i 12 ºC al Pirineu, més baixa al vessant nord i entre 15 i 20 ºC a la resta.

Visibilitat

La visibilitat serà regular o puntualment dolenta al vessant nord del Pirineu. A la resta, serà bona o excel·lent, tot i que a l'inici del dia serà puntualment regular o dolenta al litoral i prelitoral central i a punts de la Catalunya Central.

Vent

A l'Empordà bufarà tramuntana moderada amb ratxes fortes, tot i que al nord sector hi haurà ratxes molt fortes i alguna d'extremadament forta durant la tarda. A les Terres de l'Ebre, bufarà mestral entre fluix i moderat amb ratxes fortes. A la resta, bufarà fluix i de direcció variable de matinada. A partir del matí, a la meitat oest s'imposarà el vent de component oest fluix o moderat amb algunes ratxes fortes a partir de migdia, tot i que al Pirineu i Prepirineu predominarà el component nord fluix o moderat amb ratxes fortes, malgrat que és possible que siguin molt fortes sobretot a zones altes durant la segona meitat del dia. A la resta, el vent continuarà fluix i de direcció variable, tot i que amb predomini del vent de component sud al centre del jorn.

Tendència per a demà

De matinada, el cel estarà molt ennuvolat o cobert a l'interior de la meitat est, Catalunya Central i resta del litoral i prelitoral central. Tot i això, la nuvolositat minvarà i al matí la nuvolositat quedarà restringida al sud de la Costa Brava i nord del litoral central. A la resta, el cel estarà serè o poc ennuvolat. A partir de migdia, el cel quedarà serè o poc ennuvolat en general, però amb creixement de nuvolades a l'interior el quadrant nord-est i punts del Pirineu i Prepirineu. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat o cobert al llarg del dia.

Comentarios
Multimedia Diari