El Temps a Tarragona: S'inicia un canvi de temps

La previsió meteorològica d'aquest diumenge, 25 d'octubre

24 octubre 2020 16:05 | Actualizado a 24 octubre 2020 16:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a migdia el cel estarà serè o poc ennuvolat per intervals de núvols alts i prims. A partir de llavors augmentarà progressivament la nuvolositat d'oest a est del país i el cel a partir de mitja tarda quedarà entre molt ennuvolat i cobert al quadrant nord-oest, i entre poc i mig ennuvolat a la resta. A partir de la nit la nuvolositat s'estendrà arreu del territori i el cel quedarà entre molt ennuvolat i cobert arreu. Independentment, fins a primera hora del matí hi haurà estrats baixos a punts de l'altiplà Central i no es descarta a punts de l'extrem nord-est.

Pluges

A partir de la tarda, s'espera precipitació al Pirineu i Prepirineu occidental i a partir del vespre s'estendrà a altres punts de la meitat oest de manera més dispersa. En conjunt la precipitació serà feble i acumularà quantitats de precipitació minses o inapreciables, tot i localment serà d'intensitat moderada i acumularà quantitats poc abundants, o abundants a cotes elevades, a punts del vessant sud del Pirineu occidental. Cota de neu de 2.400 a 1.800 metres.

Temperatura

Temperatura mínima i màxima similar, si bé a punts del litoral i prelitoral es mantindrà similar o lleugerament més alta; nogensmenys, al Pirineu occidental la temperatura màxima serà lleugerament més baixa. Els valors mínims de temperatura oscil·laran entre 2 i 7 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre 11 i 16 ºC al litoral i prelitoral, i entre 4 i 9 ºC a la resta del territori. Per la seva banda, la temperatura màxima oscil·larà entre 13 i 18 ºC al Pirineu, entre 19 i 24 ºC al litoral i prelitoral i entre 16 i 21 ºC a la resta del país.

Visibilitat

La visibilitat serà excel·lent, tot i que empitjorarà a partir de migdia a zones elevades del Pirineu i Prepirineu, sobretot occidental. A banda, serà regular fins a primera hora del matí, i localment fins a mig matí, a valls del Prepirineu, punts del nord de la depressió central i a punts de l'extrem nord-est on són probables alguns bancs de boira i boirina.

Vent

En general bufarà vent de component sud i oest arreu del territori, sobretot de llebeig a la meitat nord del litoral; serà d'intensitat entre fluixa i moderada, tot i que hi haurà ratxes fortes a punts del litoral i prelitoral, i algunes de molt fortes a cotes elevades de la serralada prelitoral i del Pirineu. A banda, a l'extrem nord-est el vent serà fluix i de direcció variable.

Tendència per a demà

Al llarg de la matinada la nuvolositat minvarà progressivament i el cel a partir de primera hora del matí quedarà serè o poc ennuvolat. A partir de migdia creixeran nuvolades al quadrant nord-est i Prepirineu on el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat, puntualment cobert. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel quedarà cobert a partir de migdia.

Comentarios
Multimedia Diari