El Temps a Tarragona: Sol al matí però possibilitat de xàfecs a la tarda

La previsió meteorològica d'aquest dijous, 13 d'agost

12 agosto 2020 18:02 | Actualizado a 12 agosto 2020 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

A primera hora de la matinada romandran bandes de núvols alts i mitjans que deixaran el cel mig ennuvolat en general, si bé la nuvolositat s'anirà trencant i el cel quedarà serè o poc ennuvolat fins al migdia. A partir de llavors creixeran nuvolades a punts de muntanya del terç nord i al Massís dels Ports que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat. A banda, també hi haurà alguns núvols d'evolució a partir del final del matí a punts del prelitoral. Independentment s'espera intervals de núvols baixos matinals al litoral nord i sud, així com intermitentment al vessant nord del Pirineu durant la tarda. A més, a la tarda hi haurà algunes bandes de núvols alts que creuaran d'oest a est del territori.

Pluja

Durant la matinada no es descarta algun ruixat feble i aïllat al terç oest del territori així com també a punts del litoral sud fins a primera hora del matí. A partir de migdia s'esperen ruixats d'intensitat entre feble i moderada a punts del Pirineu, Prepirineu i interior del quadrant nord-est, i en són de probables a punts de la resta del prelitoral. Seran d'intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats entre minses i poc abundants. A més a més, localment aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa o pedra. Independentment, a l'interior del quadrant nord-est els ruixats podran descarregar amb intensitat forta i deixar quantitats abundants de precipitació. Per altra banda, la precipitació anirà acompanyada de fang.

Temperatura

Temperatura mínima lleugerament més baixa i màxima similar. L'ambient serà xafogós al litoral i al prelitoral. La temperatura mínima es mourà entre els 12 i 17 ºC al Pirineu, entre els 18 i 23 ºC al prelitoral i al litoral i entre els 15 i 20 ºC a la resta. La temperatura màxima oscil·larà entre els 30 i els 35 ºC a Ponent i entre els 28 i els 33 ºC a la resta, si bé quedaran lleugerament per sota al Pirineu.

Vent

De matinada i de nou al final del dia el vent serà fluix i de direcció variable. Al llarg del matí s'imposarà el component sud i est entre fluix i moderat arreu, si bé a punts del quadrant nord-est predominarà el component est, mentre que a l'interior de la meitat oest hi haurà estones on el vent bufarà de component oest. A banda, hi haurà tramuntana entre fluixa i moderada a l'extrem nord del litoral al final del dia.

Tendència per demà

Cel serè o poc ennuvolat per algunes bandes de núvols alts fins a migdia. A partir de llavors creixeran nuvolades en àrees de muntanya del Pirineu i Prepirineu que localment deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat. També hi haurà alguns núvols d'evolució diürna a punts del prelitoral. A banda, fins a primera hora del matí i de nou al final del dia hi haurà alguns intervals de núvols baixos al prelitoral sud i a la meitat sud del litoral que deixaran, localment, el cel molt ennuvolat o cobert.

Comentarios
Multimedia Diari