El Temps a Tarragona: arriben les pluges per l'oest

La previsió meteorològica d'aquest divendres 24 de maig

23 mayo 2019 10:24 | Actualizado a 24 mayo 2019 12:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Previsió per a avui

Cel molt ennuvolat o cobert amb creixement de nuvolades. Malgrat tot, s'obriran algunes clarianes transitòries durant les hores centrals del dia, sobretot a la meitat sud i a ponent.

Pluja

De matinada s'espera precipitació que avançarà d'oest a est i acabarà afectant qualsevol punt durant el matí. A partir de migdia s'esperen xàfecs de distribució irregular. En general la precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada, si bé localment serà forta al terç oest durant el matí i anirà acompanyada de tempesta i localment de calamarsa o pedra a la tarda. S'acumularan quantitats de precipitació poc abundants (entre 5 i 20 mm) o localment abundants (entre 20 i 50 mm) i és possible que en alguns punts se superin els 50 mm (molt abundants). La cota de neu de matinada voltarà els 2.600 metres i tendirà a baixar fins a situar-se al voltant dels 2.300 metres a partir de la tarda.

Temperatures

Temperatura mínima semblant o lleugerament més baixa i la majoria de valors es donaran al vespre. La temperatura màxima serà entre moderadament i acusadament més baixa, tret del litoral central i sud on serà lleugerament més baixa. La mínima es mourà entre 1 i 6 ºC al Pirineu, entre 4 i 9 ºC al Prepirineu, entre 6 i 11 ºC a la depressió Central i prelitoral, i entre 9 i 14 ºC al litoral. La màxima oscil·larà entre 17 i 22 ºC al litoral, entre 13 i 18 ºC al Pirineu i entre 19 i 24 ºC a la resta del territori.

Visibilitat

La visibilitat serà regular, si bé en zones de muntanya serà dolenta. Es formaran nombrosos bancs de boira als vessants i cims de les muntanyes.

Vent

Fins a migdia el vent bufarà fluix i de direcció variable, amb predomini del component oest fluix. A partir de llavors bufarà de component sud i est al litoral i al prelitoral, mentre que bufarà de component oest a sud a la resta. En general bufarà fluix amb cops moderats. A banda, a l'extrem nord de la Costa Brava entrarà tramuntana entre fluixa i moderada. Independentment, en moments de xàfec és possible que el vent bufi fort i ratxejat.

Tendència per a demà

Molt ennuvolat en general, amb el creixement de nuvolades al centre del dia i amb més clarianes al l'oest al matí. Al vessant nord del Pirineu estarà cobert o molt ennuvolat tot el dia.

Comentarios
Multimedia Diari