El Temps a Tarragona: comença el temporal

La previsió meteorològica d'aquest dimarts, 22 d'octubre

21 octubre 2019 11:05 | Actualizado a 22 octubre 2019 12:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Previsió per a avui

Cel entre molt ennuvolat i cobert al llarg del dia, amb el creixement de nuvolades a qualsevol punt.

Pluja

Al llarg de la jornada s'esperen precipitacions d'intensitat entre feble i moderada a qualsevol punt del territori, si bé localment seran fortes a punts del quadrant nord-est i resta del litoral i prelitoral. A banda, s'acumularan quantitats entre poc abundants i abundants, si bé a la meitat est i a la resta del litoral i prelitoral podran ser entre molt abundants i extremadament abundants (més de 100 litres en 24 hores). Les precipitacions puntualment aniran acompanyades de tempesta. La cota de neu al Pirineu oriental se situarà inicialment entorn dels 2000 metres, i al Pirineu occidental entorn dels 2400 metres si bé pujarà ràpidament i a migdia es situarà entorn dels 3.000 metres a tota la serralada; malgrat això, al final del dia la cota baixarà lleugerament.

Temperatures

La temperatura mínima pujarà entre lleugerament i moderadament i oscil·larà entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu i ponent, entre 10 i 15 ºC a la resta de la depressió Central i prelitoral, i entre 14 i 19 ºC al litoral. Per la seva bana, la temperatura màxima serà semblant o baixarà lleugerament i oscil·larà entre 13 i 18 ºC al Pirineu i Prepirineu, i entre els 16 i 21 ºC a la resta del territori.

Vent

Bufarà vent de component est moderat amb ratxes fortes a molts punts del territori, si bé també hi haurà algunes ratxes molt fortes a cotes mitjanes i altes de les serralades. Tot i això, a l'interior de les Terres de l'Ebre i al pla de Lleida bufarà el vent entre fluix i moderat de component oest.

Tendència per a demà

S'espera precipitació a qualsevol punt de matinada, a partir del matí tendirà a quedar més restringida cap al terç nord i meitat est, amb tendència a minvar cap al migdia. A partir de llavors hi podrà haver ruixats dispersos a qualsevol punt, sobretot al litoral, prelitoral i al vessant sud del Pirineu i Prepirineu. Serà d'intensitat entre feble i moderada, localment forta fins a migdia, sobretot de matinada al litoral i prelitoral nord. S'acumularan quantitats de precipitació entre poc abundants i abundants, localment molt abundants, si bé a punts del quadrant nord-est podran ser extremadament abundants (més de 100 mm en 24 hores). La cota de neu. La cota de neu baixà dels 3000 als 2400 metres al matí, al llarg de la tarda baixarà fins als 2000 metres.

Comentarios
Multimedia Diari