El Temps a Tarragona: molta calor i potser un plogim feble a Terres de l'Ebre

La previsió meteorològica d'aquest diumenge 10 d'agost

10 agosto 2019 10:08 | Actualizado a 12 agosto 2019 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Previsió per a avui

Cel serè o poc ennuvolat fins a migdia per algunes bandes de núvols alts i mitjans, més nombroses a partir de migdia a la meitat est i resta del litoral i prelitoral. A banda, fins a mig matí hi haurà intervals de núvols baixos al litoral i prelitoral sud i al Pirineu occidental, sobretot al seu vessant sud que seran més compactes fins a migdia, i de nou al final de la jornada, moment a partir del qual s'estendran a altres punts del litoral, prelitoral i depressió Central on quedarà entre mig i molt ennuvolat.

Pluja

Al matí no es descarta alguna precipitació feble a l'extrem sud del país, i al vessant sud del Pirineu occidental. A la tarda hi haurà algun ruixat al Pirineu, més probable al sector occidental, i també al massís del Port; a partir del vespre els ruixats s'estendran i podran afectar a altres punts del quadrant nord-occidental. Les precipitacions seran febles, acumularan quantitats minses de precipitació, aniran acompanyades de fang, i localment no es descarta que vagin acompanyades de tempesta a la tarda.

Temperatures

La temperatura mínima i màxima serà lleugerament més baixa, si bé a l'interior el descens podrà ser localment moderat, sobretot pel que fa a la temperatura diürna. La temperatura mínima oscil·larà entre 10 i 15 ºC al Pirineu, entre 16 i 21 ºC al Prepirineu, depressió Central i prelitoral nord i central, i entre 20 i 25 ºC a la resta del país. Per la seva banda, la temperatura màxima es mourà entre 26 i 31 ºC al Pirineu i litoral, i entre 31 i 36 ºC a la resta del Principat.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i regular en general, excepte a zones elevades del país on serà excel·lent. Malgrat això, fins a mig matí hi haurà bancs de boirina i boira a planes i fondalades de l'interior del país que localment persistiran tota la jornada al nord de Ponent i de l'altiplà Central. Per altra banda, és probable la formació de boira a punts del litoral, sobretot del sector nord.

Vent

El vent serà fluix i de direcció variable de matinada i de nou al final del dia. La resta de la jornada s'imposarà el component sud entre fluix i moderat amb algun cop molt fort a zones elevades de l'interior, si bé a cotes altes del Pirineu, sobretot sector occidental, hi haurà ratxes fortes i alguna de molt forta. A banda, fins a primera hora del matí, i de nou al vespre hi haurà tramuntana a l'Alt Empordà d'intensitat entre feble i moderada.

Tendència per a demà

De matinada i fins a mig matí cel entre mig i molt ennuvolat, puntualment cobert. A partir de llavors la nuvolositat minvarà, sobretot a la meitat oest, si bé al Pirineu, Prepirineu i quadrant nord-est creixeran nuvolades que mantindran el cel localment molt ennuvolat. A banda, a l'interior del quadrant nord-est hi haurà intervals de núvols baixos tota la jornada.

Comentarios
Multimedia Diari