Más de Tarragona

El Temps a Tarragona: sol al matí, nuvolades per la tarda

La previsió meteorològica d'aquest diumenge 26 de maig

Diari de Tarragona

Whatsapp
La predicció meteorològica d'aquest diumenge a Tarragona. FONT: Meteo.cat

La predicció meteorològica d'aquest diumenge a Tarragona. FONT: Meteo.cat

Previsió per a avui

Cel serè o poc ennuvolat fins a migdia, si bé de matinada hi haurà alguns intervals de núvols a punts del quadrant nord-est, fondalades del nord de la depressió Central i a la serralada prelitoral sud, sobretot massís del Port. A partir de llavors, creixeran nuvolades a punts de muntanya de la meitat nord que al llarg de la tarda es desplaçaran cap al sud, i el cel quedarà mig o molt ennuvolat. Independentment, es podran formar alguns núvols a sotavent del Pirineu i del Prepirineu al centre del dia. A banda, al vessant nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat o cobert a l'inici i final del dia, i entre poc o mig ennuvolat la resta del jorn.

Pluja

A partir de migdia s'esperen ruixats de distribució irregular a punts de muntanya del quadrant nord-est, altres punts del Prepirineu oriental i de la Catalunya central. Al llarg de la tarda és probable que arribin a punts del litoral central i del nord de la Costa Daurada. Independentment, al vessant nord del Pirineu s'espera precipitació fins a mig matí i de nou a partir del vespre, amb una cota de neu entorn dels 2.200 metres, si bé serà més baixa al matí quan rondarà els 2.000 metres. En general la precipitació serà d'intensitat feble, puntualment moderada, i acumularà quantitats minses localment poc abundants. Els ruixats aniran acompanyats localment de tempesta i no es descarta calamarsa.

Temperatures

La temperatura mínima baixarà entre lleugerament i moderadament. Per la seva banda, la temperatura màxima serà entre lleugerament i moderadament més alta en general. La primera es mourà entre 2 i 7 ºC al Prepirineu oriental i al Pirineu, puntualment més alta a algunes valls del vessant sud del Pirineu, entre 5 i 10 ºC al Prepirineu occidental i la depressió Central, entre 7 i 12 ºC al prelitoral i entre 9 i 14 ºC al litoral. La màxima oscil·larà entre 19 i 24 ºC al Pirineu, entre 23 i 28 ºC a Ponent i al terç sud, i entre 21 i 26 ºC a la resta.

Vent

Bufarà vent entre fluix i moderat de component nord i oest, amb mestral moderat amb cops forts al terç sud i tramuntana moderada amb cops forts al nord de l'Empordà. Independentment, a la tarda s'imposarà el component sud entre fluix i moderat al litoral i prelitoral sud i central, malgrat que al final del dia, quedarà fluix i variable en aquests sectors.

Tendència per a demà

Cel serè en general, o poc ennuvolat a la tarda per franges de núvols alts i prims. Tot i això, durant les hores centrals del dia creixeran algunes nuvolades a punts de muntanya del Prepirineu, Pirineu oriental i interior del quadrant nord-est que durant la tarda es desplaçaran cap al sud i deixaran el cel mig o puntualment molt ennuvolat. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà molt ennuvolat fins a primera hora del matí i novament a partir del vespre i entre poc i mig ennuvolat durant les hores centrals del dia.

Temas

Comentarios

Lea También