El Veler Shtandart ensenya els seus secrets a Tarragona

Els visitants podran descobrir avui, entre les 12 i les 19 hores a la Marina Port Tarraco, les curiositats històriques d’aquest vaixell-escola

09 enero 2020 21:10 | Actualizado a 09 enero 2020 21:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Marina Port Tarraco acull avui la visita del veler- escola Shtandart, que obrirà les seves portes al públic entre les 12 i les 19 hores. El buc té 34,5 metres d’eslora i el seu pal més alt arriba a 33 metres. Es tracta d’una rèplica del vaixell fet construir pel tsar Pere el Gran, que va participar en accions militars a la guerra del Nord.

L’Shtandart és el nom que va originalment rebre el primer vaixell de la flota del Bàltic, construït l’any 1703. El seu primer capità va ser el propi tsar Pere I, del qual s’explica que va treballar en la seva construcció d’incògnit durant un any sencer. Desprès de prendre part en accions militars durant la gran Guerra del Nord, l’any 1719 va ser donat de baixa. Sota l’edicte del propi tsar Pere el Gran es va dictar la conservació d’aquest veler com a monument a la indústria naval russa. Les condicions climàtiques van jugar a la seva contra i ni tan sols el procés de restauració ordenat per la tsarina i emperadriu de Rússia Catalina I, segona dona de Pere el Gran, van poder fer-se efectives.

La mateixa emperadriu va dictar la construcció d’una nova nau Shtandart que no s’iniciaria fins 300 anys més endavant. El 1994 un grup d’entusiastes van iniciar a Sant Petersburg a treballar en la seva reconstrucció, amb tècniques molt antigues de construcció naval junt amb les últimes tecnologies del moment. L’actual Shtandart compta amb propulsió mixta a vela i a motor. El decoren també canons d’atrezzo que si bé poden disparar càrregues de pólvora, en cap cas disparen projectils.

Comentarios
Multimedia Diari