Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El bust de l'emperador, a Constantí

El personatge històric dóna nom al municipi

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Aj. Constantí

FOTO: Aj. Constantí

Aquest dimarts 19 de març s’ha instal·lat un bust de l’emperador Constantí I el Gran, a l’avinguda Onze de Setembre tocant amb carrer Major.

Aquesta és una de les últimes actuacions previstes abans de donar per finalitzades les obres del projecte de renovació i millora de l’avinguda Onze de Setembre i els carrers de l’entorn (carrer Centcelles, carrer Major, carrer Antonio Machado i Jaume I), un del principals projectes d’aquest mandat municipal 2015-2019.

FOTO: Aj. Constantí

La instal·lació d’aquest bust és un homenatge a la figura del personatge històric que dona nom al poble: l’emperador Constantí I el Gran. Es tracta d’un bust de bronze, que ha estat elaborat  per Montserrat Iscla (La Seu d’Urgell, 1956), artista visual dedicada a la pintura i a l’escultura monumental.

Ha participat en diverses exposicions nacionals i internacionals a llocs com Portugal, Bèlgica, Alemanya, Chicago, Madrid, Barcelona, etc. Les seves escultures formen part de col·leccions públiques i privades.

La proposta de col·locar un bust de l’emperador Constantí I el Gran a un espai emblemàtic del poble, va sorgir durant el pregó de la Festa Major d’Hivern d’ara fa dos anys, el gener de 2017, quan Lluís Papiol i Molné, investigador i divulgador de la història local i de Centcelles, va fer una petició al govern municipal demanant la construcció d’un bust en honor a l’emperador Constantí I el Gran, el primer emperador romà que va professar la religió cristiana.

El diumenge 7 d’abril, durant la Trobada d’armats de les Comarques del Tarragonès que es farà a Constantí, serà una de les primeres oportunitats per estrenar aquest nou element escultòric en societat.

Temas

Comentarios