Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El carilló del Mercat Central de TGN, el 21 de nombre

Les obres comencen avui dia 7 i la porta d’accés per la plaça Corsini romandrà tancada al públic

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Mauri

FOTO: Mauri

La consellera de Comerç de l’Ajuntament i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha anunciat que avui dimecres 7 de novembre s’iniciaran els treballs d’instal·lació del carilló al mercat central, per aquest motiu la porta d’accés per la plaça Corsini romandrà tancada al públic, que podrà accedir al recinte per les altres tres portes i la del Mercadona.

Els treballs d’instal·lació de tots els mecanismes i elements necessaris per fer funcionar el rellotge carilló es desenvoluparan els propers dies i es  duran a terme diferents proves per tal d’assegurar una òptima posada a punt, pel dia  21 de novembre que s’inaugurarà oficialment.

Un cop el rellotge entri en funcionament, el mecanisme serà el següent: Apertura de portes i sortida de l’estructura circular o carrussel (45 segons), rotació de la peça base i els elements dels seguici popular elaborats pel Joier Joan Sarramià (60 segons) i, finalment, tancament de portes i entrada de la base a dins (45 segons). Així doncs, la duració total serà d’uns 150 segons aproximadament.

El mecanisme sonarà per primer cop el  dimecres 21 de novembre a les 12h. La consellera Elvira Ferrando ha aprofitat per convocar tothom a la plaça Corsini aquest mateix dia a les 11.45h per donar la benvinguda al rellotge carilló. Tant dimecres 21 com els dies posteriors està previst que tant el Mercat Central com els seus voltants celebrin diversos actes i accions per celebrar la inauguració, així com el Black Friday i l’encesa de llums de Nadal del Mercat Central.

Durant tot l’any, el rellotge sonarà a les 12h del matí i les 18h de la tarda, de dilluns a diumenge. Durant la temporada d’estiu, 21 de juny al 21 de setembre, hi haurà un tercer passi a les 20h.

D’altra banda, el rellotge comptarà amb una melodia personalitzada: una versió de l’Amparito com tothom la coneix, dues versions més per a la tardor/hivern i l’altra per a la temporada de primavera/estiu.

Amb la posada en marxa del carilló  es volen assolir 12 objectius a llarg termini:

 • Convertir-se en un element dinamitzador del comerç de Tarragona i del Mercat Central.
 • Posar en valor els productes de temporada (peix, dolços, verdures i fruites).
 • Diferenciar-se d’altres superfícies comercials.
 • Reforçar els plats típics de cada estació de l’any.
 • Esdevenir un punt de trobada per Cap d’Any.
 • Consolidar-se com a focus d’atracció turística, com a peça única a Catalunya en un espai amb encant.
 • Posar en valor el Seguici Popular els 365 dies a l’any.
 • Generar un punt de trobada entre grans i petits.
 • Fomentar l’ús correcte de les hores en català.
 • Transmetre històries i efemèrides dels tarragonins a través del perfil digital.
 • Convertir la plaça Corsini en una plaça activa en fires i esdeveniments.
 • Ser una joia/escultura per a la ciutat.

D’altra banda,  també s’ha presentat la imatge corporativa del carilló, amb un logotip que manté una línia continuista respecte a l’actual imatge del Mercat, compartint les tonalitats del logo i amb la presència de les sis figures del Seguici que conformaran el carilló.


             

Temas

Comentarios

Lea También