El comerç a Tarragona, a debat

L'IMET acull una jornada tècnica per millorar el sector i crear sinèrgies entre el sector públic i privat.

05 diciembre 2017 17:27 | Actualizado a 05 diciembre 2017 17:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona ha acollit aquest migdia la jornada tècnica del programa 'Comerç Actiu'. A través de diferents ponències s'han mostrat pràctiques i recursos innovadors per aconseguir incrementar la facturació del petit comerç.

Al mateix temps, s'han mostrat casos d'èxit del programa 'Comerç Actiu', desenvolupat enguany per l'Ajuntament de Tarragona. L'acte ha estat presidit pel conseller de Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca; per la consellera de Comerç, Elvira Ferrando, i pel cap de servei del Servei d’Ocupació de Catalunya, Manuel Garcia Molina.

El programa s'ha dividit en dues línies de treball. D'una banda, a través d'una línia de capacitació de persones per treballar d'acord les noves necessitats del teixit comercial. De l'altra, mitjançant una línia de suport a l'empresariat per impulsar la transformació innovadora del sector.

En la primera línia de treball, 45 persones van començar el programa, de les quals 28 han començat el període de pràctiques a les empreses, que s'acabarà la setmana vinent. Hi ha la previsió que alguna estada pugui cristal·litzar en la formalització d'un contracte de treball posterior.

Una trentena d'establiments de botigues de la ciutat, majoritàriament del centre i de la zona de Ponent, ha participat a les sessions formatives per millorar el funcionament del seu establiment.

L'objectiu del programa ha estat desenvolupar un programa integral de cooperació públic-privat per impulsar la dinamització del teixit productiu del sector del comerç de Tarragona per millorar la competitivitat i l'eficiència del sector i que, al mateix temps, sigui generador d'ocupació de qualitat.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals.

Comentarios
Multimedia Diari