El comerç de Valls surt al carrer

Divendres i dissabte els botiguers vallencs van organitzar activitats per reivindicar que la gent compri a Valls en comptes d'anar a Tarragona o Reus

19 mayo 2017 23:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El comerç de proximitat és un dels sectors que està vivint de més a prop la crisi. La gent busca la millor oferta, i on la troba és a les grans superfícies. Fa anys que les petites botigues estan en un segon terme i cada vegada més persianes tanquen per no aixecar-se mai més.

Propaganda i cartes s’acumulen dins uns locals que fa anys que ningú trepitja. La gent passa pel seu davant com si mai haguessin existit, fins que algú para a mirar-se’ls i recorda que abans hi havia una botiga de roba, una llibreria o una merceria.

El poble s’apaga, però els comerciants no volen quedar-se de braços plegats. «Hem de fer alguna cosa perquè la gent es quedi a Valls, que no marxi a comprar fora», reivindica Núria Fabra, de Teixits Fabra, al carrer de la Cort. És amb aquest objectiu que entre divendres i dissabte la Unió de Botiguers de Valls va organitzar la 27a Fira de Rebaixes.

Botiguers del carrer de la Cort, Jaume Huguet, Muralla del Castell i González Alba van treure al carrer taules per mostrar el seu gènere més enllà dels aparadors. Tot i l’ambient, Rosa Maria Icart, de Calçats i Pell Nardo, es mostrava escèptica. «No podem competir amb les grans superfícies», deia, i afegia: «Les grans marques es poden permetre vendre a preus baixos i obrir els diumenges, però nosaltres no tenim els recursos per competir-hi».

 

L’Oest Llunyà

Paral·lelament, l’Associació de Comerciants de la Zona Avenir han aprofitat Carnaval per promocionar-se. Durant un dia i mig el carrer es va traslladar al Far West amb paques de palla, cactus i revòlvers que decoraven els aparadors dels 33 comerços participants. A més, els botiguers van aprofitar per disfressar-se, uns de vaquers i altres d’indis. L’objectiu, que la gent compri a Valls.

La presidenta de l’Associació, Carme Sendra, es mostrava molt satisfeta per l’èxit. «Si volem sortir-se’n, necessitem fer accions potents, que facin veure a la gent que a Valls hi ha comerç», comentava, a més d’assenyalar que falten accions de promoció per part de l’Ajuntament. La campanya es va complementar amb el sorteig d’un dinar al restaurant Portal 22 i de dues disfresses, a més d’activitats pels més petits, com inflables o passejades amb carro.

Comentarios
Multimedia Diari