Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El comerç de Valls surt al carrer

Divendres i dissabte els botiguers vallencs van organitzar activitats per reivindicar que la gent compri a Valls en comptes d'anar a Tarragona o Reus

Montse Plana

Whatsapp
Els comerciants de la Cort amb taules al carrer per mostrar els seus productes. Foto: Montse Plana

Els comerciants de la Cort amb taules al carrer per mostrar els seus productes. Foto: Montse Plana

El comerç de proximitat és un dels sectors que està vivint de més a prop la crisi. La gent busca la millor oferta, i on la troba és a les grans superfícies. Fa anys que les petites botigues estan en un segon terme i cada vegada més persianes tanquen per no aixecar-se mai més.

Propaganda i cartes s’acumulen dins uns locals que fa anys que ningú trepitja. La gent passa pel seu davant com si mai haguessin existit, fins que algú para a mirar-se’ls i recorda que abans hi havia una botiga de roba, una llibreria o una merceria.

El poble s’apaga, però els comerciants no volen quedar-se de braços plegats. «Hem de fer alguna cosa perquè la gent es quedi a Valls, que no marxi a comprar fora», reivindica Núria Fabra, de Teixits Fabra, al carrer de la Cort. És amb aquest objectiu que entre divendres i dissabte la Unió de Botiguers de Valls va organitzar la 27a Fira de Rebaixes.

Botiguers del carrer de la Cort, Jaume Huguet, Muralla del Castell i González Alba van treure al carrer taules per mostrar el seu gènere més enllà dels aparadors. Tot i l’ambient, Rosa Maria Icart, de Calçats i Pell Nardo, es mostrava escèptica. «No podem competir amb les grans superfícies», deia, i afegia: «Les grans marques es poden permetre vendre a preus baixos i obrir els diumenges, però nosaltres no tenim els recursos per competir-hi».

L’Oest Llunyà

Paral·lelament, l’Associació de Comerciants de la Zona Avenir han aprofitat Carnaval per promocionar-se. Durant un dia i mig el carrer es va traslladar al Far West amb paques de palla, cactus i revòlvers que decoraven els aparadors dels 33 comerços participants. A més, els botiguers van aprofitar per disfressar-se, uns de vaquers i altres d’indis. L’objectiu, que la gent compri a Valls.

La presidenta de l’Associació, Carme Sendra, es mostrava molt satisfeta per l’èxit. «Si volem sortir-se’n, necessitem fer accions potents, que facin veure a la gent que a Valls hi ha comerç», comentava, a més d’assenyalar que falten accions de promoció per part de l’Ajuntament. La campanya es va complementar amb el sorteig d’un dinar al restaurant Portal 22 i de dues disfresses, a més d’activitats pels més petits, com inflables o passejades amb carro.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También