El comerç fomenta accions per fer front a la crisi

El sector confessa que està «tocat» però també reivindica el pes dels establiments locals, així com el creixement econòmic de la ciutat

19 diciembre 2017 09:20 | Actualizado a 19 diciembre 2017 10:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació del Comerç de Valls es va fundar l’any 1978 amb un ampli ventall de botigues del barri antic, i des de fa dos anys actua sota el nom comercial Comerç de Valls. El proper any celebrarà 40 anys d’història.

La situació en què es troben és d’expansió amb nous socis, ja que tenen més presencia en xarxes socials i als mitjans de comunicació. Carme Sendra, presidenta de Comerç de Valls, assegura que «reivindiquem que el comerç local és important per al creixement econòmic de la ciutat». La capital de l’Alt Camp té unes 900 botigues repartides en diferents sectors com el de venda al detall, complements, alimentació, serveis, salut, assegurances, immobiliàries, professionals, perruqueries o estètiques, agències de viatge, locutoris, restauració... Actualment hi ha 180 associats

El comerç s’ha transformat amb un canvi generacional i, al mateix temps, s’han tancat botigues de tota la vida. Hi ha hagut un increment en l’obertura de nous establiments principalment en el sector alimentari, articles de baix cost i en tecnologia mòbil. A més, hi ha establiments de molts anys de trajectòria. Hi ha una cinquantena de comerços centenaris i al mes d’abril es va estrenar a través del Patronat de Turisme de Valls la Ruta de Comerços Centenaris, conservant la majoria d’ells la seva essència històrica. La presidenta, Carme Sendra, explica que «el sector del comerç local està tocat, arran de la crisi que hem viscut, el temps, que tampoc ha acompanyat, i la situació política que viu el país».

El comerç impulsa campanyes per fer front al descens dels últims anys.

‘X Nadal sóc especial’

L’última campanya que impulsa el consistori vallenc i el Comerç de Valls és ‘X Nadal sóc especial’ amb l’objectiu de posar en valor l’esforç i les bones pràctiques ambientals del comerç de la ciutat. La campanya pretén recopilar, destacar i amplificar les actuacions de caire mediambientals (ecoaccions) que s’apliquen com a iniciativa dels propis comerços, fer-les extensives a la resta de botigues i fer-les arribar també a la ciutadania. Fins al moment les ecoaccions que s’estan duent a terme als establiments vallencs estan promogudes pels comerços Fruites Vicky, Casa Vidal, Tocineria Queralt i Casa Montalà amb el servei de Barricleta, per fer arribar la comanda a casa en bicicleta, i també per Cafès Lider, que ofereix un petit descompte al client que porta el seu propi envàs de casa (pot de vidre, carmanyola...) per comprar el cafè.
Les ecoaccions previstes en breu són les del Racó del Vermut, que donarà una ampolla de vidre quan es compri vi a granel, i la de Maricel, que donarà bosses reutilitzables als clients. Els establiments que comuniquin les seves ecoaccions se’ls entregarà un distintiu per col·locar a l’establiment i se’n farà difusió a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. Una nova línia de col·laboració entre l’Ajuntament i el teixit comercial, a la qual es vol donar continuïtat per ampliar el nombre de botigues que se sumen a la iniciativa amb ecoaccions en favor del medi ambient i la prevenció dels residus que es generen. 

Comentarios
Multimedia Diari