El comissari David Boneta pren posessió com a nou cap dels Mossos al Camp de Tarragona

Nascut fa 47 anys a Tremp, va estar durant tres anys com a responsable de la comissaria del Baix Camp-Priorat

16 mayo 2017 08:56 | Actualizado a 22 mayo 2017 10:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nou comissari cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona, David Boneta, ha mantingut aquest matí el primer contacte amb els comandaments que es troben al seu càrrec en una trobada a la qual han assistit també diferents responsables polítics i del cos. El nou responsable va arribar a la comissaria de Campclar ahir dilluns, on ja va participar en la reunió setmanal. Però ha estat a dos quarts de deu d'aquest matí quan ha tingut lloc la presentació oficial, en un acte no públic, acompanyat pel director general de la Policia, Albert Batlle, i del major de la Policia Catalana, Josep Lluís Trapero –també recentment anomenat per assumir aquest càrrec vacant-.

David Boneta Cortina va néixer l'abril de 1970 a Tremp. Diplomat en Ciències Empresarials a la Universitat de Lleida (1996), també es llicenciat en Administració i Direcció d'Empresa per la Universitat Oberta de Catalunya (2009). A l'any següent es va treure el postgrau en Direcció i Gestió de la Seguretat Pública a la mateixa universitat.

En la vessant professional, va ser caporal de l'Àrea Regional d'Informació de Ponent (1999-200), sergent cap de la comissaria de Sort (2002-2005) i sotsinspector cap de l'Àrea Bàsica Policial Val d'Aran-Alta Ribagorça (2005-2007), inspector cap de l'Àrea Bàsica Policial Alt Penedès (2007-2008). Durant tres anys -de 2008 a 2001- va ser destinat com a inspector a l'Àrea Bàsica Policial Baix Camp-Priorat, on en va ser el cap. En pujar a intendent, va ser destinat a l'Àrea Bàsica Policial Segrià-Garrigues-Pla d'Urgell, on també fou el cap d'aquesta comissaria. Finalment, el passat mes d'abril va ascendir a comissari. Des d'un principi les travessen apuntaven que aniria destinat a la Regió Policial del Camp de Tarragona, com així ha estat finalment. Substitueix en el càrrec a Jaume Giné, que ara passarà a ser el segon de la Regió Policial.

El seu nomenament forma part d’una reorganització interna del Cos de Mossos d’Esquadra quant als responsables policials de comissaries i regions policials de Catalunya després que vuit intendents haguessin aprovat per ser comissaris. Tots s’ha anat incorporant en els darrers dies a les seves noves destinacions.

Comentarios
Multimedia Diari