El conseller Bargalló i el cònsol del Marroc visiten els joves refugiats de Tarragona

Ensenyament es compromet a introduir l'ensenyament de la llengua i la cultura àrab com extraescolar en alguns centres educatius

08 agosto 2018 14:58 | Actualizado a 04 septiembre 2018 11:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, i el cònsol general del Marroc a Tarragona, Lleida i l'Aragó, Abdelaziz Jatim, han visitat, aquest dimecres al matí, els joves refugiats que actualment viuen al Complex Educatiu de Tarragona, atesos per l'entitat INTRESS, amb el suport de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Es tracta de nois que majoritàriament provenen del Marroc, i d'altres països africans. Els joves reben atenció d'educadors socials, traductors, psicòlegs i integradors socials.

En el Complex es duen a terme activitats esportives, tallers i activitats de lleure, així com alfabetització per facilitar la seva integració en l'entorn d'acollida. Bargalló i Jatim s'han reunit prèviament i han establert la voluntat de col·laboració entre els dos governs en matèria lingüística. Entre altres, s'oferirà la possibilitat d'introduir l'ensenyament de la llengua i cultura àrab com a activitats extraescolars en alguns centres educatius.

En conseller Bargalló ha recordat els diversos programes de formació que ofereix Ensenyament per a joves migrants, que suposen una eina per afavorir la seva integració i els dota més oportunitats de futur.

Comentarios
Multimedia Diari