Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El consistori modifica el pla general per impedir bars musicals al centre històric de Montblanc

El municipi prohibirà la instal·lació de discoteques o pubs a l’interior del recinte emmurallat. Fa un any que no en queda cap

Diari de Tarragona

Whatsapp
Fa un any que no queda cap discoteca o pub muscial a l’interior del recinte emmurallat del municipi de Montblanc. FOTO: rÀDIO MONTBLANC

Fa un any que no queda cap discoteca o pub muscial a l’interior del recinte emmurallat del municipi de Montblanc. FOTO: rÀDIO MONTBLANC

El darrer ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar la modificació del Pla general del municipi que prohibirà la instal·lació de bars musicals, pubs i discoteques a l’interior del recinte emmurallat de la vila. L’any passat, l’Ajuntament va suspendre, durant un any, els canvis de titularitat de llicències d’aquest tipus d’establiments.


En aquell moment havia tancat l’últim pub que quedava obert al centre històric, i amb aquesta consideració el consistori va evitar que pogués canviar d’amos. 


Un any després d’aplicar aquesta mesura, s’ha fet un pas més i es va aprovar modificar el Pla general del municipi perquè hi consti que no es podran fer canvis de titularitat de bars musicals, pubs i discoteques dins la zona Perich, al centre històric de Montblanc.

Tenint en compte que ara no n’hi ha cap d’obert, a efectes pràctics la mesura tanca la porta a obrir-ne algun de nou. Un punt en què CUP i FIC hi van votar en contra entenent que la mesura s’extralimita, mentre que PDeCAT va optar per l’abstenció exposant que la moció no és necessària perquè ja no hi ha locals d’aquesta índole dins de les muralles. Pel govern, es tracta de regular la convivència dels veïns i l’oci. L’any passat hi va haver un problema de conflictivitat amb els veïns i així s’evitaria els problemes.


La mesura va ser aprovada amb set vots a favor de l’equip de govern (faltava un dels regidors) amb els vots en contra de la CUP i la FiC i l’abstenció del PdeCAT.


L’alcalde, Josep Andreu, va assegurar el ple municipal que «aquesta regulació no afecta la Casa d’Andalusia o l’Ateneu Popular de Montblanc». Des del consistori no hi ha previst cap iniciativa d’obrir algun pub o bar musical al centre històric de Montblanc.


‘Ciutats i viles amb caràcter’
El ple municipal del dijous passat a Montblanc també es va aprovar per unanimitat una moció per a demanar a l’Agència Catalana de Turisme l’adhesió del municipi a la marca ‘Ciutats i viles amb caràcter’.


L’esmentada marca s’adreça a ciutats mitjanes pel que fa al seu volum de població, que tenen una forta personalitat, marcada per diversos aspectes, com ara el seu caràcter historicocultural, enogastronòmic o artisticocreatiu.

També es va aprovar per unanimitat una moció per canviar el nom del passatge Batlle Jesús Hernández Martín.

S’encarregarà un estudi del nomenclàtor de la via pública i els equipaments públics que permeti detectar els noms menys adients, així com proposar la nova denominació d’aquestes vies públiques i equipaments per tal d’adequar-les a la Llei de Memòria Històrica, establint com a criteri de preferència el de personatges femenins com a norma d’igualtat de gènere.

Temas

Comentarios

Lea También