El disc de La Marató, demà amb el ‘Diari de Tarragona’

La catorzena edició d’aquest volum inclou 18 temes interpretats per 33 artistes nacionals i internacionals a un preu de 10 euros

01 diciembre 2018 16:55 | Actualizado a 02 diciembre 2018 12:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una de les grans cites de la solidaritat a Catalunya s’acosta. El 16 de desembre es durà a terme la 27a edició de La Marató de TV3, que enguany es dedica a la lluita contra el càncer. I com ja és habitual, l’acció va acompanyada d’un disc, El disc de la Marató, que per catorzè any es vendrà amb els principals diaris editats a Catalunya, entre ells el Diari de Tarragona, i se n’ha fet una tirada de 200.000 exemplars.

Es podrà aconseguir per 10 euros, que aniran destinats a la investigació. També es podrà comprar en format digital a iTunes a partir de demà.

En el disc d’enguany està format per 18 temes, interpretats per un total de 33 artistes de diferent procedència i gèneres. Hi trobem músics de renom internacional com Pedro Guerra i Jorge Drexler –recentment guardonat amb un Emmy llatí–, que conjuntament interpretaran Cuida’m, una adaptació del tema Cuídame que tots dos han popularitzat.

En l’àmbit estatal destaquen noms com Pablo Alborán –amb El teu refugi–, o Álvaro Soler amb el seu èxit El mismo sol adaptat al català. Però de tota manera el protagonisme se l’enduen els músics catalans.

Els que tenen una trajectòria més dilatada són Manolo García, que versiona la seva nova composició Nunca es tarde, i Jaume Sisa, que extreu Una cançó del seu disc Malalts de cel. De tota manera, no hi falten artistes de nova fornada, com The Bird Yellow, Aitana o Marina Prades. 

Presència tarragonina

Entre ells també hi hem de comptar la presència del tarragoní Chipper –exconcursant d’Operación Triunfo– i d’Herzog, resident a Cambrils. 

Tots dos, juntament amb The Soul Beams, Suu, Koers i Bemba Saoco, integren el grup que canta un medley –barreja– de cançons icòniques de la música disco dels anys 80. 

No hi faltarà tampoc Joan Masdéu, que col·labora amb El disc de la Marató des de fa quasi una dècada. Generalment ho fa lluny dels micròfons, adaptant lletres de cançons de l’anglès al català. Enguany però, el cantautor reusenc té un motiu d’alegria: «Han agafat el Puc ser Jo, una cançó de Whiskyn’s –antiga formació de Masdéu– que té una lletra que encaixa molt bé amb el missatge genèric de La Marató».

Es tracta d’una cançó «de suport, d’algú que t’estira la mà» que s’ha fet servir en sèries com Polseres Vermelles. En aquesta ocasió la interpreten Halldor Mar, Marcel Lázara i Júlia Arrey. Tot i que ell no es va encarregar de la producció de l’enregistrament «vaig ser a la gravació i vaig poder gaudir del procés, i va ser molt divertit perquè normalment a les versions de les cançons del disc de la Marató l’autor no hi és mai».

Amb tot, després de tants anys col·laborant amb el disc, a Masdéu li fa «molta il·lusió» també poder-hi debutar com a compositor. L’any passat, per exemple, hi va ser present com a cantant, al costat de l’exmembre de Lax’n’Busto Salva Racero. El seu debut va ser amb els Whiskyn’s versionant Enjoy the silence de Depeche Mode.

En l’edició del 2017, a banda de la presència tarragonina de Masdéu, també hi va haver la de Joan Rovira, Buhos i Xarim Aresté.

Comentarios
Multimedia Diari