Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

‘El disc de la Marató’ ofereix 19 ‘oldies’ nacionals i internacionals

L’àlbum es vendrà aquest diumenge amb el Diari de Tarragona per 10 euros

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els músics, escriptors i equip de ‘La Marató’ al plató 1 de TV3.  FOTO: acn

Els músics, escriptors i equip de ‘La Marató’ al plató 1 de TV3. FOTO: acn

La tretzena edició d’El disc de La Marató es posarà a la venda aquets, al preu de 10 euros, amb el Diari de Tarargona. En format digital, també es podrà comprar a iTunes. La proposta musical del disc és versionar en català cançons d’estils i gèneres tan diferents com ho són els seus intèrprets. Cançons que parlen i dibuixen situacions a l’entorn de la solidaritat, el dolor, donar suport i acompanyar, el patiment, la incertesa, la pèrdua, l’esperança, el record, l’altruisme, l’amistat, la generositat, el fet de compartir, etc.

Totes les cançons s’han adaptat al català per primera vegada, excepte les dues que ja ho eren originalment i el tema instrumental que forma part de la banda sonora de l’espot de La Marató. El disc conté 19 cançons, per primera vegada en un mateix disc 19 «oldies» nacionals i internacionals. Hi ha autors catalans, com Txarango, Sau i Juan Magan, i europeus i americans contemporanis, com Shawn Mendes, Light House Family, Family of the Year o Zucchero, que contrasten alhora amb clàssics com Jimmy Cliff, Jonh Miles, The Cure, Leo Sayer, Moody Blues o Giacomo Puccini amb l’ària Nessun Dorma de l’òpera Turandot. No hi falten autors i versions sempre vigents, com el Volare de Domenico Modugno o el Dolce Vita cantat per Ryan Paris.

Totes les cançons s’han adaptat al català per primera vegada, excepte les dues que ja ho eren originalment i el tema instrumental que forma part de la banda sonora de l’espot de La Marató

Un total de 33 artistes, tant novells com consagrats, interpreten des de la seva personalitat cançons en clau de gèneres molt diferents. Onze han cantat per primera vegada en català.
‘Coses noves’

La 26a edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 17 de desembre i estarà dedicada a un grup de malalties que causen una de cada tres morts al món i que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut pública.

Àngel Lacalle, director d’’El disc de La Marató’ i coordinador d’El llibre de La Marató, afirma que l’objectiu d’aquest any ha passat per fer «coses noves», amb èxits que per primera vegada s’adapten al català. Així mateix, també s’han ampliat els gèneres i s’hi inclou la lírica i, fins i tot, el ‘reggaeton’. «Volem que el mon de les emocions sigui el millor per combatre els vidus», precisa.

Paral·lelament, ja es pot trobar a les llibreries la desena edició d’El llibre de La Marató’(Columna) ‘10 anys, 10 històries, 10 autors’, com ara Víctor Amela, Marc Artigau i Queralt o Jenn Díaz.

Temas

Comentarios

Lea También