El feminisme protagonitzarà la Terrasseta de Santa Tecla

El festival porta novetats com la kafeta o els meet&greet amb diverses formacions

13 septiembre 2019 12:20 | Actualizado a 13 septiembre 2019 15:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’energia positiva de la Terrasseta de Santa Tecla torna un any més al parc Saavedra amb una programació de dotze dies per començar les Festes amb bon peu. Enguany, la temàtica protagonista és el feminisme, i des del festival s’han organitzat diverses activitats dedicades al moviment, programades del 13 al 24 de setembre.

La proposta del primer cap de setmana comença avui amb una jornada en clau de dona. Els grups d’aquest primer dia de dotze de programació seran el grup Tribade, un aclamat rap feminista format per 3MCs barcelonines i un dj, el grup de roots reggae Amazonians amb un repàs als clàssics del reggae i cançons pròpies, i el conjunt Maluks amb ritmes de dancehall, reggae, cúmbia i drum’n’bass. Per últim, la nit tancarà amb la dj Nonai Sound, reconeguda en famoses sales i festivals com el Rototom Sunsplash.

En motiu de la temàtica reivindicativa, des de la Terrasseta s’ha organitzat per primera vegada la Kafeta feminista, que es durà a terme durant tota la jornada d’avui. Es tracta d’un diàleg obert a tota la ciutadania per debatre «amb clau positiva tot el que engloba el feminisme i per començar la Terrasseta amb una declaració de principis», segons explica la programadora del festival, Aida Bañeres.

«Volem parlar de la importància d’experiències positives com els punts lila o els protocols sexistes que intenten frenar les actuacions sexistes per a que totes puguem gaudir dels nostres cossos i posar fi a aquesta discriminació», diu Bañeres. L’activitat estarà dinamitzada per Alicia Valdés, politòloga, tècnica d’Assexora’t i professora associada a la Universitat Rovira i Virgili.

A continuació, es farà un Meet&Greet amb les formacions musicals que protagonitzaran la jornada per a entendre l’experiència femenina en la indústria de la música de primera mà.

Ritmes jamaicans

Demà se celebra per quart any consecutiu La Terrassta meets Jamaica, la jornada dedicada als ritmes jamaicans com el reggae i l’ska. L’edició l’obrirà un dels productors de reggae i dj més coneguts a nivell internacional, Chalart58, acompanyat de Matah, l’exvocalista de La Kinky Beat, amb un espectacle de reggae, dub i improvisacions i remescles. A continuació els assistents podran gaudir del grup valencià Radio Rude i del tarragoní Toni Rude, un dels creadors de Radio GanjaNights.

La Terrasseta de Santa Tecla es marca com a un dels objectius crear «un espai de relax i que reivindiqui l’espai públic», segons Bañeres, que afirma que durant les festes hi ha moltes zones saturades, i que «disposar d’un lloc on prendre l’aire s’agraeix». Volen aportar diversitat a la programació, fer comunitat i destacar «propostes internacionals molt variades d’estils diversos que no se solen portar en aquestes dates», explica la responsable de la programació.

Durant aquests dotze dies en destaquen les actuacions de grups com Espaldamaceta, Hombre Lobo Internacional, The Bird Yellow o The Ruralites. Però la música no és l’únic component, sinó que durant les jornades el festival disposarà d’oferta gastronòmica, tallers, la 6a Fira del Disc Sant Vinil i cinema a la fresca, completant així una programació variada i molt completa que omplirà tot el període de festes.

Comentarios
Multimedia Diari