El fiscal demana 20 anys de presó per matar una dona a Valls l'any passat

L'acusat es va lliurar després a la Policia Local

26 septiembre 2017 11:03 | Actualizado a 08 noviembre 2017 13:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La fiscalia de Tarragona demana una pena de 20 anys de presó i 200.000 euros d'indemnització per a un home de 41 anys que està acusat de l’assassinat d’una dona de 47 anys a Valls el 24 d’abril de l'any passat. Segons el fiscal, durant l’any 2015 l’acusat havia contactat amb la dona a través d’Internet, on ella oferia els seus serveis, i havien mantingut diverses trobades. Com a conseqüència d’aquests fets, el processat es va enamorar de la víctima i li havia demanat “que abandonés la prostitució i que es quedés amb ell”, una proposició que ella no va acceptar. L’abril del 2016 l’home va tornar a contactar amb la dona i van mantenir una nova trobada al domicili de l’acusat, al carrer Muralla del Castell de Valls. Durant la matinada del 24 d’abril, tots dos van començar a discutir i l’home la va colpejar i la va agredir en reiterades ocasions amb un ganivet de cuina, fins que la va degollar ocasionant-li la mort. Posteriorment, l’agressor es va personar a la comissaria de la Policia Local de Valls per confessar el crim i va quedar detingut. L’home, que està acusat d’un delicte d’assassinat amb traïdoria, serà jutjat per un jurat popular a l’Audiència de Tarragona.

Segons el relat del fiscal, la víctima, una veïna de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) de 47 anys i de nacionalitat romanesa, es dedicava a la prostitució anunciant-se en pàgines de contactes i per Internet. L’any 2015, l’acusat, també de nacionalitat romanesa, havia contactat amb la dona a través d’Internet i ella s’havia traslladat al domicili de l’acusat on tenien lloc les trobades sexuals concertades, que es van anar repetint en el temps. 

Com a conseqüència d’aquestes relacions l’acusat es va enamorar de la dona, per la qual cosa “li havia demanat que abandonés la prostitució i que es quedés amb ell, proposició que ella no va acceptar dient-li que ja veurien en el futur”, segons l’escrit d’acusació del fiscal. El 23 d’abril del 2016, l’acusat va tornar a contactar amb ella amb l’objectiu de contractar una trobada sexual -des de la tarda de dissabte al matí de dilluns-, que la dona va acceptar. 

Després de recollir-la, a les 1:55 hores del 24 d’abril l’acusat va enviar un missatge a un amic dient-li que anés a casa seva per mantenir relacions sexuals amb la dona. Per la seva banda, ella a les 2:08 hores va enviar quatre missatges a la seva companya de pis en què li deia que l’acusat “és un miserable”, “m’ha amenaçat”, “no facis res”, “que em té a casa” i “el dilluns vinc en auto”.

Entre les 1:30 i les 2:40 hores del 24 d’abril del 2016 es va iniciar una discussió entre l’acusat i la víctima. “L’home, amb la intenció d’ocasionar-li la mort o sent plenament conscient que la realització dels seus actes l’ocasionaria, va colpejar la dona i va agafar un ganivet de cuina amb una fulla de 15,5 centímetres, amb el qual la va agredir en reiterades ocasions a la dona. En un moment de l’acció, va posar el ganivet al seu coll, degollant-la”, sosté el fiscal.

L’actuació violenta de l’acusat es va produir al menjador de l’habitatge. Segons la fiscalia, en el moment dels fets l’acusat era plenament conscient que la dona no podia fugir de la casa on es trobava, la qual cosa impedia la seva capacitat de defensa i garantia el resultat homicida pretès. La víctima va patir nombroses lesions ocasionades per l’agressor i, també, diverses lesions de defensa per repel·lir l’atac. 

Les lesions cervicals produïdes per arma blanca van produir la mort de la dona degut a la massiva pèrdua sanguínia i a un xoc hemorràgic, ocasionats per l’afectació de dues artèries. La secció quasi completa de la laringe va ser, segons els forenses, “una lesió mortal de necessitat”. L’autòpsia va situar la mort de la dona entre les 00:30 i les 02:30 hores del 24 d’abril del 2016. 

Posteriorment, l’acusat es va rentar les mans, es va vestir i a les 2:41 hores va trucar per telèfon al seu amic per dir-li que li havia tallat el coll a la prostituta i que anava a entregar-se a la policia. L’acusat no va trucar a cap ambulància ni va contactar amb cap centre mèdic o assistencial que pogués assistir a la dona.

Sobre les 2:45 hores, es va presentar a les dependències de la Policia Local de Valls i va comunicar que havia apunyalat una dona i que es trobava morta al seu domicili. En el moment dels fets, l’individu presentava una concentració d’alcohol en sang de 0,87 grams per litre, com a conseqüència de la ingesta de begudes alcohòliques. Tot i això, no presentava signes d’embriaguesa ni símptomes de patologia psiquiàtrica “que interferissin en la seva intel·ligència, consciència i voluntat”. 

A la data dels fets, l’acusat era consumidor esporàdic d’alcohol, que ocasionalment podia realitzar ingestes abusives sense complir criteris de dependència. L’acusat va ser detingut el 24 d’abril del 2016 a les 3:45 hores i el dia 26 d’abril el jutjat de guàrdia de Valls en va decretar el seu ingrés provisional a presó. 

Segons la fiscalia, els fets constitueixen un presumpte delicte d’assassinat amb traïdoria pel qual demana 20 anys de presó i 30 d’inhabilitació. A més, el ministeri fiscal sol·licita que l’acusat indemnitzi la filla de la víctima amb 200.000 euros en concepte de responsabilitat civil. El judici se celebrarà el proper any a l’Audiència de Tarragona amb un jurat popular.

Comentarios
Multimedia Diari