El fiscal diu que l'acusat cremà Sara Lozano quan encara era viva

La defensa destaca la manca de proves i sol·licita atenuants per consum d'alcohol, alteració psíquica i per reparació del dany

19 mayo 2017 16:17 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El judici per l’assassinat de la montblanquina Sara Lozano l’octubre de 2014 va arrencar ahir al matí amb la lectura dels escrits de les parts. Amb posat molt tranquil, l’únic acusat, el també montblanquí Jaume Solsona, va entrar a l’Audiència de Tarragona, acompanyat del seu advocat. L’home està en llibertat sota fiança de 30.000 euros des del passat juliol.

Els fets es remunten al 25 d’octubre de 2014, quan l’acusat hauria asfixiat i cremat la víctima estant encara viva en un camp d’ametllers, segons recull l’escrit de la Fiscalia, que demana 20 anys de presó per assassinat.

Per la seva banda, la defensa manté que el seu client no té res a veure amb el crim i, davant la inexistència de proves directes, en demana l’absolució. L’advocat de la defensa va exposar ahir els problemes amb l’alcohol i les drogues de l’acusat des de ben petit, fins a l’extrem que va patir un coma etílic als 8 anys.


Un centenar de testimonis
El primer en declarar serà el germà de la víctima, mentre que l’acusat ho farà el 8 de març. Hi ha més d’un centenar de testimonis, mossos i pericials citats en aquest judici amb jurat popular. S’han afegit nous testimonis, entre els quals hi ha quatre responsables d’establiments amb càmeres de vigilància que van registrar punts de l’entorn, la nit del crim. La defensa s’ha oposat a la inclusió d’aquests testimonis i ha retret que s’hagin afegit a darrera hora. «Afecta la coartada del meu client, estic venut davant aquesta prova, és inadmissible», manifestà ahir el lletrat de la defensa, Antoni Mendia.

La defensa insistí en la innocència del seu client reiterant que Solsona es va mostrar predisposat a col·laborar amb la policia –facilitant mostres de cabells i saliva i participant en la reconstrucció dels fets– i que no hi ha proves directes per condemnar-lo. El lletrat va recordar la inexistència d’empremtes i d’ADN del processat en el cos de la víctima ni al lloc dels fets, i que una burilla trobada a la zona, amb ADN masculí, no pertanyia a ell.


14 cerveses en una nit
La defensa també va posar ahir de manifest

el trastorn per dependència a la cocaïna i l’alcohol de Solsona, que té 30 anys, a molt curta edat. La defensa al·lega la depressió, sociopatia, paranoidisme, ansietat i trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat que arrossega l’acusat. A partir d’aquí, sol·licita l’eximent complet per intoxicació plena per alcohol o, alternativament, que s’apliquin els atenuants per consum d’alcohol, per alteració psíquica i per reparació del dany.

De fet, segons l’advocat de la defensa, la nit del crim el seu client havia begut 14 cerveses i almenys un cubata de whisky, i que el noi tenia alterades les facultats mentals, una versió que el fiscal contradiu, insistint que l’acusat sabia perfectament què feia. «Intentarem provar que la va cremar vivia i que, malgrat haver ingerit alcohol, tenia les seves facultats intactes», exposà el fiscal, Álvaro Mangas.

Segons fiscalia, la matinada del 25 d’octubre del 2014 el processat, després d’una nit de festa amb Sara Lozano, va asfixiar-la en un camp d’ametllers que havia estat de la seva família. Va posar pertinences de la noia sota el cos inconscient, la va ruixar amb gasolina i li va calar foc. «Va morir de forma violenta, el cadàver estava calcinat en un 70% i despullat de cintura en avall», va relatar el fiscal.

L’acusació particular, que representa el germà de Sara Lozano, també demana la pena màxima per assassinat. «És un exemple de manual», afirmà l’advocat Enrique Cancelo, el qual insisteix que la detenció de Solsona el 6 de novembre va desencadenar la mort del pare de la víctima, d’un atac de cor, ja que «la detenció va influir moltíssim en la situació d’angoixa, tensió i depressió del pare».

Comentarios
Multimedia Diari