El fiscal veu prevaricació en les obres de la casa de l'alcalde dels Pallaresos

El denunciant es va ratificar dimecres davant el jutge en la seva denúncia i avui declara el mateix Jaume Domínguez

19 mayo 2017 23:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde dels Pallaresos, Jaume Domínguez, se suma a la llista dels càrrecs públics imputats en els jutjats tarragonins. Concretament, per ara el fiscal veu en la seva actuació quatre possibles delictes: prevaricació, malversació de cabals públics, falsificació de document públic i tràfic d’influències.

El Ministeri Públic creu que va adjudicar dues obres municipals a una empresa a canvi de reformar casa seva a un preu molt inferior del real. A part de l’alcalde, estan imputats el secretari de l’Ajuntament, el tècnic municipal que prestava els seus serveis l’any 2011 i constructors.

La investigació es va iniciar arran de la denúncia presentada per un constructor davant l’Oficina Antifrau de la Generalitat, que va posar els fets en coneixement de la Fiscalia i aquesta va portar el cas al Jutjat.

Dimecres passat el denunciant es va ratificar en la denúncia davant el Jutjat d’Instrucció número 4 de Tarragona. Durant les tres hores de declaració, va assegurar que l’any 2011 l’alcalde li va dir si podia fer-li unes reformes a casa seva, que ajustés el pressupost perquè tenia un parell d’obres –suposadament municipals– per a ell. L’empresari va lliurar-li un pressupost que pujava uns 14.000 euros. No va tenir més notícies.

Després es va assabentar que els treballs els havia fet una empresa, la mateixa que havia portat a terme dues obres municipals: la construcció d’uns murs als carrers del Vent i del Sol.

Precisament, un tècnic de l’Oficina Antifrau va assegurar que les dues obres estaven sobrevalorades en un 44 per cent.

El 18 de març, a instàncies del jutge instructor, els Mossos es van personar a l’Ajuntament per emportar-se diversa documentació. Per la seva part, el pèrit judicial va determinar que en el que va pagar l’alcalde per les obres que es van fer a casa seva hi havia un desfasament d’aproximadament 9.000 euros. L’alcalde va pagar pels treballs uns 3.200 euros (IVA inclòs).

L’empresari denunciant té obertes dues sancions administratives a l’Ajuntament. També va assegurar davant el jutge que ha rebut un parell d’amenaces (no de l’alcalde).

Avui està previst que declari davant del jutge, en qualitat d’imputat, l’alcalde Jaume Domínguez. En els propers dies ho faran la resta dels acusats.

Nota de l’Ajuntament

L’Ajuntament dels Pallaresos va emetre ahir una nota en la qual assegurava que «que totes les obres impulsades pel consistori s’han dut a terme d’acord amb les normatives establertes per la legalitat vigent, a partir dels informes tècnics requerits a tal efecte, i que es mantindrà en tot moment la transparència en el procediment i en les decisions judicials, informant els ciutadans per les vies oficials de comunicació de l’Ajuntament, tant del curs del procediment com de les possibles decisions judicials».

L’alcalde dels Pallaresos manifesta la necessitat que la justícia sigui rapida i precisa a fi d’evitar allargar aquests procediments que fan que es pugui malmetre la seva honorabilitat com la dels tècnics municipals i resta d’imputats, alhora que amb aquesta declaració es fa el primer pas per poder aclarir tot aquest procediment i finalitzar aquesta actuació judicial.

Comentarios
Multimedia Diari