El fons del Museu de Valls s'amplia amb onze peces d'Eduard Castells

La família de l'artista vallenc ha fet entrega d'una col·lecció d'estampes sobre Castella realitzades entre els anys 1967 i 1968. Dimecres es va fer la presentació de les diferents obres

19 mayo 2017 22:06 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de dimecres, onze obres del pintor vallenc Eduard Castells i Roca formen part del Museu de Valls, tot ampliant el fons pictòric d’aquesta institució. La donació ha estat feta per la família de l’artista després que un nebot, Jordi Gonzàlez –traspassat recentment– manifestés la voluntat que les obres del seu oncle fossin ingressades al Museu.

Les onze obres pictòriques formen part d’una sèrie d’estampes que Castells va realitzar entre els anys 1967 i 1968 de Castella. Concretament, es tracta de pastels sobre paper on hi ha representats pobles, la muralla d’Àvila, monjos, esglésies i catedrals.

Fins ara, el Museu de Valls únicament comptava amb nou peces d’aquest artista, fruit de donacions fetes per la Fundació Rodón-Giró, el director Estil·les o per adquisicions realitzades per l’Ajuntament. Ara, s’ha doblat el fons referent a Eduard Castells i també s’ha ampliat la col·lecció del Museu. Així, les onze estampes se sumen al miler de peces d’art català dels últims 120 anys que acull la institució entre pintures, escultures i dibuixos d’importants artistes.

Del realisme tradicional, per exemple, hi ha una mostra de Francesc Galofré Oller; del modernisme i el paisatge d’influència impressionista, Isidre Nonell o Eliseu Meifrén; de la primera avantguarda, Manolo Hugué; i de la postguerra, Josep Maria Mallol, Joan Miró, Antoni Tàpies o Joan Brossa. També destaca la col·lecció de Jaume Mercadé, Josep Busquets i la fotogràfica de Francesc Català-Roca, Pere Català Pic i Pere Català Roca.

Pel que fa a Eduard Castells (Valls, 1898-París, 1976), va ser un dels pintors catalans més destacats de Valls al segle XX. Va mantenir sempre una gran vinculació amb la seva ciutat natal i, de fet, va ser impulsor del curs de tècnica pictòrica que es reunia els divendres al vespre i que, amb el pas del temps, desembocaria en el conegut Grup de Divendres dels Artistes Vallencs.

L’alcalde de Valls, Albert Batet, acompanyat per Eduard Gonzàlez, en representació de la família, i el president i director del Museu de Valls, Marc Ayala i Jordi París respectivament, van ser els encarregats de presentar les obres dimecres.

Comentarios
Multimedia Diari