El futur del planeta marcarà el Festival REC 2019

El concepte d’emergència tindrà les seves primeres projeccions 
al CaixaForum de Tarragona a partir del 6 de novembre

31 octubre 2019 16:40 | Actualizado a 31 octubre 2019 17:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa temps que es parla del canvi climàtic i dels seus efectes, i, en els últims temps, s‘ha presenciat un canvi semàntic que porta a parlar d’emergència climàtica.

L’escalfament global, els canvis extrems a la meteorologia, els moviments migratoris i el fet que la nova generació ja sigui aquí, han poblat la realitat (i les pantalles) d’iniciatives com l’aturada d’estudiants dels divendres, el moviment #staygrounded, o de variades reaccions populars (també institucionals), i fins i tot el reconeixement de Greta Thunberg com a ‘Game Changer of the Year’ per la revista ‘GQ’.

Fa tres anys el REC va formar part d’un projecte europeu en el qual joves de diversos països realitzaven conjuntament un documental transmedia sobre els efectes del canvi climàtic: era un pas més per a la divulgació d’un tema que preocupava i encara no formava part activa de les pantalles. Amb l’actual canvi de paradigma, l’impacte ha esdevingut més directe i obvi.

Des de la multiplicació dels festivals de cinema i medi ambient, a l’apertura de fòrums de debat sobre la petjada de carboni dels rodatges, i sobretot una gran pregunta que sobrevola l’ambient: què es pot fer per l’ entorn, pel planeta? És per això que el REC, el festival de cinema de Tarragona, dedica el seu programa especial a totes aquestes emergències, de l’aquí i l’ara.

Des del festival, són conscients que potser un certamen de cinema no és l’espai des d’on es sorgeixin solucions, pero sí que es pot col·laborar a fer preguntes i participar d’una reflexió que inclou a tota la societat. Alguns llargmetratges relacionats amb el programa Emergències del Festival REC 2019 es podran veure en diverses sessions al CaixaForum de Tarragona, que oferirà treballs que es mouen en la línia de la programació d’enguany del festival (Frágil equilibrio de Guillermo García López (6 de novembre); La mujer de la montaña de Benedikt Erlingsson (13 de novembre); Antrhopocene: The human epoc de Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier i Edward Burtynsky (19 de novembre) i O que arde de Oliver Laxe (29 de novembre).

D’altra banda, el Festival REC 2019 s’alia amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) per oferir algunes de les pel·lícules que, en edicions anteriors, han servit per a establir un debat franc i sincer sobre el paper de les dones en la societat. En aquesta ocasió, es repenen, a l’Espai Kesse, alguns d’aquests films que són Hope you’ll die next time :) (7 de novembre); The Breadwinner (14 de novembre) i Tódalas mulleres que coñezo (27 de novembre).

Finalment, com en altres ocasions, el REC 2019 aprofita els dies previs al festival per a fer un recorregut per diverses localitats. Així, viatja fins a Altafulla, amb Ruben Brandt, Collector (22 de novembre); a Sant Carles de la Ràpita amb In the crosswind (28 de novembre) i a Torredembarra amb The breadwinner (2 de desembre).

Tanmateix, pel que fa a l’autoria del cartell d’enguany del festival, aquesta recau en Marta Daniel, disenyadora gràfica i comunicadora visual.

Comentarios
Multimedia Diari