Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El gegant Bertran de la Riera compleix 20 anys

Recrea la mítica figura de Josep Bertran Roig, el casteller rierenc que va participar en el 4de9 sense folre de la Colla Vella l’any 1881

Joan Boronat

Whatsapp
El Bertan acompanyat dels Manotes. FOTO: Joan Boronat

El Bertan acompanyat dels Manotes. FOTO: Joan Boronat

El 19 de juliol  de 1998 es va presentar el Bertran de la Riera, el gegant que recrea la mítica figura de Josep Bertran Roig, el casteller rierenc que va participar com a segon junt amb l’Espiridió de Tarragona, el Silvestre de Creixell i l’Escolà, en el quatre de nou sense folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls bastit el 24 de setembre de 1881 a Tarragona.

La idea de construir aquest gegant «ja ho va proposar la Colla Gegantera Els Manotes de la Riera l’any 1990», recorda Pau Ferré membre de la Colla i alhora el portant del Bertran de major estatura. 
Ferré comenta que el gegant va ser construït per Joan Miró Oro de la Serra d’Almos inspirant-se en fotografies del personatge, facilitades per la família, per allò de la fesomia.

La presentació oficial del gegant es va fer a la Placeta, davant la casa pairal del Bertran, en un acte en què la Colla Vella dels Xiquets de Valls enlairava dos pilars de cinc, en el moment de sortir el gegant per la portalada. 

Pau Ferré continua explicant que «seguidament es va estrenar el Ball del Gegant Bertran, el qual va fer la primera cercavila, fins s la plaça Major, on la Colla Vella va protagonitzar una reeixida actuació castellera».

Prop d’un centenar de familiars de Josep Bertran van celebrar un dinar de germanor al Casal Rierenc i van signar el document que autoritzava la Colla Gegantera Els Manotes perquè el nou gegant portés el nom del seu avantpassat.

Temas

Comentarios

Lea También