Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El govern espanyol modifica la llei per permetre xarxes elèctriques tancades amb costos reduïts per a la indústria

Era una reivindicació del sector químic de Tarragona per guanyar competitivitat davant les potències europees

acn

Whatsapp
La ministra Isabel Celaá, durant la roda de presa celebrada a la Moncloa després del Consell de Ministres. FOTO: EFE

La ministra Isabel Celaá, durant la roda de presa celebrada a la Moncloa després del Consell de Ministres. FOTO: EFE

El Consell de Ministres ha modificat la Llei del Sector Elèctric per permetre crear xarxes tancades amb costos reduïts per a la indústria electrointensiva. Comptarà amb un estatut propi que reconegui les seves particularitats. El paquet normatiu s'inscriu en el marc estratègic per a l'Espanya Industrial 2030 del govern espanyol i en les agendes sectorials que el desenvolupen. Es complementa amb altres mesures que incideixen en la competitivitat del sector comercial.

La reducció del cost energètic era una de les demandes llargament reivindicada de la indústria química de Tarragona. El sector apuntava que la factura elèctrica era fins a un 25% més elevada que la dels seus principals competidors i que això els restava competitivitat davant les grans potències europees.

La modificació arriba després que la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, es comprometés a treballar per la reducció del cost energètic en la seva visita a Tarragona el juliol passat. 

Segons la indústria química, aquest sistema els ha de permetre accedir a una energia més barata i, de retruc, atreure més empreses als polígons. Catalunya acull el 50% de la indústria química de tot l'Estat.

La modificació garantirà unes condicions de connexió a la xarxa pública perquè aquesta no quedi afectada. El Reial Decret Llei fixa un termini de sis mesos perquè el govern espanyol desenvolupi el reglament que reculli el procediment i els requisits que s'hauran de complir per atorgar l'autorització administrativa. Tot plegat, d'acord amb els principis de sostenibilitat econòmica i financera del sistema, eficiència energètica i transició justa.

Temas

Comentarios

Lea También