Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El jardí de les papallones floreix a la URV

Amb motiu del 25 aniversari, al Campus Sescelades, s'ha habilitat un espai amb plantes per atreure aquests insectes

Diari de Tarragona

Whatsapp
La inauguració del jardí al Campus Sescelades de la URV, a Tarragona. FOTO: Lluís Milián

La inauguració del jardí al Campus Sescelades de la URV, a Tarragona. FOTO: Lluís Milián

A la inauguració del Jardí de les Papallones, d'aquest matí de dimecres, hi ha assistit el rector de la URV, Josep Anton Ferré, i el responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, empresa patrocinadora d'aquest jardí. La petroquímica ha col·laborat en la construcció d’aquest jardí amb motiu del 25è aniversari de la URV.

L’espai compta amb més de 200 metres quadrats i està ubicat entre la passarel·la d’entrada al CRAI i l’edifici E1 d’aules del campus Sescelades.

Les floracions de les plantes que hi ha en aquest jardí atrauen les papallones, que podran alimentar-se i reproduir-se en aquest nou espai. D’aquesta manera es podrà recuperar part de l’espai natural original que ocupa el campus, el qual està situat sobre antics conreus abandonats.

Parlaments de la inauguració d'aquest jardí. FOTO: Lluís Milián  

Al jardí, s’hi han cultivat plantes amb unes necessitats hídriques baixes i així s'ha donat refugi a més de vint espècies de papallones i molts altres pol·linitzadors. El jardí allotjarà també altres insectes i aus que actualment, es troben desplaçats del campus.

FOTO: Lluís Milián

Aquesta iniciativa té com a objectiu principal afavorir la biodiversitat local i permetre a aquests insectes alimentar-se i reproduir-se. Un bon indicador de qualitat ambiental, ho són les papallones, ja que són molt sensibles a la degradació dels hàbitats. Per tant, es tracta de millorar la fauna i flora del nostre entorn més immediat, per aconseguir un nivell ambiental òptim.

El Jardí de les Papallones del campus Sescelades és un testimoni de la col·laboració entre la URV i Repsol, així com del compromís que tenen per preservar la biodiversitat.

Temas

Comentarios

Lea También